Yükseklik etkisi!

Dwayne Johnson’ın eski bir Swat ajanını canlandırdığı ve aksiyonun bir an olsun düşmediği ‘Skyscraper’ (Gökdelen) klişeler yumağından oluşan bir yapımın ötesine geçemiyor. Keyifli bir izleme sunsa da yükseklik korkusu olanlara baş dönmesi ve ağrısı yaşatabiliyor

Yükseklik etkisi

‘The Rock’ lakaplı, ABD’li aktör, yapımcı ve güreşçi Dwayne Johnson hayranlarının merakla beklediği ‘Skyscraper’ (Gökdelen) bugün vizyonda. Benzer senaryonun 899.786.575’inci kez önümüze konulduğu yapım, kötü adamların, eski bir Swat üyesi olan Will Sawyer’ın (Dwayne Johnson) bir türlü rahat bırakmamasını anlatıyor. Çalıştığı dönemde gittiği bir operasyonda bomba patlaması sonucunda tek bacağını kaybeden Sawyer, mesleği bırakıp evleniyor ve güvenlik denetimi üzerine şirket kurarak geçimini sağlıyor. Eşi ve 2 çocuğuyla Çin’e yerleşiyor. Ne oluyorsa da burada oluyor.

Aksiyon düşmüyor

Aksiyonun bir an olsun düşmediği yapımda Sawyer, Çin’deki dünyanın en yüksek binası ‘İnci’nin güvenlik işlerini alıyor. Ve alacak-verecek meselesi yüzünden binaya kötü adamlar musallat olunca da kendini olayların içinde buluyor.

Haberin Devamı

Evet film kendini izletiyor, aksiyon düşmüyor ama herhangi bir şaşırtmaca ya da farklılık da yaşatmıyor. Defalarca izlenen eski ajan ya da askerin bir şekilde emekli olduktan sonra bir kez daha kötü adamlarla karşı karşıya kalma hikayesinden hiçbir farkı yok. En kötüsü ise yükseklik korkusu olanların bu filmi izlemekte zorlanacağı. Başını döndürebilir, ağrıtabilir... Filmi izlemeye karar vermeden önce bunu bilmekte fayda var.

Bir de Sawyer’ın tek bacakla o kadar dövüşmesi...

Pek inandırıcı değil.

Yükseklik etkisi

Yaz akşamlarında sinema keyfi...

Anne ve babalarımızdan çok duyarız: “Eskiden tüm aile, konu komşu yazlık sinemaya giderdik.” Alışveriş merkezlerinin artması, her birinde devasa sinema salonlarının bulunması ve yazlık sinema alanlarının da yok olması tabii bize bu duyguyu pek yaşatmadı. Ancak son yıllarda bu konuda da bir atak başladı. Örneğin İstanbul’un merkezi yerlerinden Zorlu Center’da Salı ve Perşembe günleri saat 21:00’de ‘Açık Hava Sineması’ olacak. Meydan Katı Park alanında ücretsiz olarak izlenecek filmler arasında favorilerimden Loving Vincent (17 Temmuz), Aşıklar Şehri (19 Temmuz), Fındık İşi 2 (24 Temmuz), Mucize (26 Temmuz) ve Muhteşem Showman (31 Temmuz) var.

Haberin Devamı

Yükseklik etkisi

Dizide ‘akıllı’ dönem

Bir haber de Netflix’ten... Sürekli izlediğiniz dizilerde “Hangi bölümde kalmıştım?” diyenlerdenseniz ‘Akıllı İndirme’yi kullanabilirsiniz. Yapımları mobil cihazlarına indirerek evle iş arasında, seyahatte ya da internetin çekmediği veya sorunlu yerlerde izlemeye çalışanlar için Netflix elini taşın altını koymuş ve bu işin teknoloji kısmını da üstlenmiş. Artık indirilen bölümü izledikten sonra ‘Akıllı İndirme’ o bölümü silecek, ardından otomotik olarak sıradaki bölümü indirecek. Korkmayın! Bu indirme işlemi sadece wi-fi bağlantısının olduğu zamanlarda gerçekleşecek.

DİĞER YENİ YAZILAR