Kadınların gücü adına!

Naif süper kahramanımız Ant-Man’in yeni hikayesi ‘Ant-Man ve Wasp’, mizahı ile ‘Deadpool’a yaklaşıyor. Aksiyonun düşmediği filmde, kuantumun gücü kadar kadınların gücü de dikkat çekiyor

Kadınların gücü adına

Kökleri 1930’ların sonuna dayanan çizgi roman evreni Marvel’ın birbirinden güçlü süper kahramanları var. Doktor Strange, Hulk, Thor, Iron Man, Kaptan Amerika, Örümcek Adam ve Deadpool bunlardan sadece bazıları. Ölümsüzlük, doğaüstü güçler ya da zekilik çoğunun ortak özelliği. Ancak Ant-Man yani Karınca Adam, çizgi roman evreninde hiçbir zaman diğerleri kadar dikkat çekmedi. Bir hırsızın kostüm giyerek kahramanlaştığı hikâye, sinemaya uyarlanınca sevildi. 2015’teki ilk filmde Scott Lang’ın (Paul Rudd) Dr. Hank Pym (Michael Douglas) ve kızı Hope van Dyne (Wasp-Evangeline Lilly) ile tanışmasını, Ant-Man’e dönüşmesini ve ‘Kuantum Alemi’ne gidip gelişini izlemiştik.

Eski dostlar buluşuyor

Daha sonra ‘Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda karşımıza çıkan Ant-Man başını beladan kurtaramadı. Bugün vizyona giren yeni film ‘Ant-Man ve Wasp’ın girişinde Lang’ı ev hapsine çarptırılmış ve 2 yıllık süreyi tamamlamasına 3 gün kalmış bir şekilde kızıyla eğlenirken görüyoruz. Lang, Kaptan Amerika ile girdiği macera nedeniyle Dr. Pym ve kızını zor durumda bıraktığı için dostlarını kaybetmiş. Fakat, Dr. Pym’i arayan Lang, ‘Kuantum Alemi’nde kaybolan Dr. Pym’in eşi Janet van Dyne’i (Michelle Pfeiffer-İlk Wasp) rüyasında gördüğünü söyleyince işler değişiyor. Lang’ın diğer evrene gidip gelmesi, 30 yıl önce Kuantum Alemi’ne geçiş yapan ve bir daha haber alınamayan Dyne’nin de yaşadığına ilişkin umutları güçlendiriyor. Bu nedenle Dr. Pym, uzun zamandır diğer aleme gidip gelmeye yarayacak bir araç üzerinde çalışıyor. Tabii ki Dyne’nin yerini belirlemek için de Lang ile kurduğu sinyallere ihtiyaç oluyor ve eski dostlar bir araya geliyor.

Haberin Devamı

Elbette Dyne’yi kurtarma çalışması o kadar da kolayca gerçekleşmiyor. Hücrelerine ayrılarak eşyaların içinden geçebilen Ava-Ghost (Hannah John-Kamen), iyileşebilmek için Dyne’nin enerjisine ihtiyaç duyuyor. Diğer taraftan geleceğin ne kripto parada ne de petrolde olmadığını, kuantum enerjisinde olduğunu söyleyen teknoloji karaborsacısı Sonny Burch ile FBI olaylardan bir türlü eksik olmuyor. Bu sırada Ant-Man ve yeni Wasp iyi bir ekip oluyor.

Haberin Devamı

Kuantum Alemi

Kadın kahramanların erkekleri geri plana attığı filmde, baba ile kız hikayesi de önemli bir yer kaplıyor. Dev karıncalar eşliğinde, bir bavul şeklinde küçülen Dr. Pym’in teknoloji yuvasının peşine düşüldüğünde San Francisco sokaklarında tadına doyulmayan bir aksiyon yaşanıyor. Film, hem aksiyon hem de diyaloglar açısından oldukça zengin içeriğe sahip. Eğlencenin arttığı serinin ikinci filmi için ‘Deadpool mizahına yakın’ da diyebiliriz.

After credit sahnelerini de mutlaka bekleyin. Bu sahneler, 3 Mayıs 2019’da izleyiciyle buluşacak ‘Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı Bölüm 2’ için çok önemli bir altyapı sağlıyor. ‘Infinity War’da Thanos karşısında ağır yenilgiye uğrayan süper kahramanların kuantum teknolojisinden yararlanacağına yönelik fikirler veriyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR