Göndermeler kralı Deadpool

Anti kahraman, geveze Deadpool’un 2’nci filmi saniyede bir gönderme ile resmen baş döndürüyor. Marvel ve DC evrenlerine hakim olmayan, karakterleri, hikayelerini bilmeyenler için anlaması bayağı zor bir yapım

Göndermeler kralı Deadpool

Süper kahraman deyince aklımıza ağır başlı, dünyayı kurtarmak için her şeyi göze alan, dürüst, karizmatik/çekici, zeki ve bir de tüm vücuduna yapışan renkli taytlar giyen üstün yetenekli kişiler geliyor. Marvel evreninden Deadpool’dan (Ryan Reynolds) bahsederken bunların birçoğunu unutmamız gerekiyor.

‘New Mutants’ çizgi romanının ilk olarak 98. sayısında kötü karakter olarak ortaya çıkan daha sonra da X-Men karakteri Wolverine’in kurduğu X-Force’a katılarak iyilerin tarafına geçen Deadpool, aşırı geveze, aklına geleni yapan, duygularını ön planda tutan ve her şeyle dalgasını geçen bir anti kahraman. 2016 yılındaki kendine ait ilk filmde üzerindeki deneylerden sonra ölümsüzleşmesine tanık olduğumuz Deadpool, kahramanlık işlerine soyunmuştu. Aynı zamanda sevgilisi Vanessa ile mutlu bir ilişkisi olan Deadpool’un ilk filmi 58 milyon dolara mal olmuş ancak o kadar sevilmişti ki yapımcısına 783 milyon dolar kazandırmıştı. Hatta Deadpool’un bir çanta dolusu patlayıcı ve silahla çatışmaya gittiği sahnede çanta takside unutuluyor ve Deadpool etraftan bulduklarıyla düşmanlarıyla savaşıyordu. Meğer olay şöyleymiş: Yapımcılar, ‘Bu film zaten tutmayacak fazla para ödemeyelim’ diyerek anlaşılan paranın hepsini vermemeye karar verince planlanan sahneler çekilememiş.

Haberin Devamı

Deadpool da savaşında silahsız kalmış. Bence Deadpool’a değer katan sahne de oydu. İyi ki yapımcılar böylesine öngörüsüz olmuş da o güzelim yaratıcı sahneleri izleyebilmişiz.

Deadpool’un X-Force’u

Bu hafta vizyona giren film işte bu başarının ardından geldi. Resmen, günler saatler sayıldı bu filmi izleyebilmek için. Yeni filmde Deadpool kız arkadaşı Vanessa ile çocuk hayalleri ve mutlu bir yuva planı kurarken beklemediği olaylar oluyor. Bu durumdan dolayı kendini suçlayan Deadpool büyük bir çöküş yaşıyor. Kendini de öldüremeyince kalbinin ait olduğu yeri arıyor. Bu sırada gelecekte tehdit oluşturan birini günümüze gelip öldürmeye çalışan Cable ile Deadpool karşı karşıya geliyor. Deadpool Cable’ı durdurabilmek için süper güçlere ve hiçbir güce sahip olmayan kişilerden kendi X-Force ekibini kuruyor. Bu saatten sonra da aksiyon bitmiyor tabii… 2 saatlik film çok eğlenceli ve bol göndermeli. Neredeyse her saniyeye bir gönderme düşüyor. Marvel ve DC evrenlerini, karakterlerini, daha önce neler yaşadıklarını hatta repliklerini, en ünlü hareketlerini pek bilmeyenler için gerçekten bu filmi izlemek bir işkenceye dönüşebilir.

Haberin Devamı

Parçalı senaryo

V for Vendetta, X-Men Başlangıç: Wolverine, Atomic Blonde ve John Wick gibi efsane yapımlarda imzası bulunan David Leitch’in yönetmenliğini üstlendiği yapım aksiyon açısından oldukça sürükleyici. Diğer taraftan, ortada tatmin edici bir senaryo yok. Parçalı parçalı ilerliyor. Sonlara doğru işin ucu biraz kaçıyor ve ‘Ne zaman bitecek acaba?’ hissi başlıyor ki en nefret ettiğim hislerden biridir. 3-4 saatlik filmleri bile çok rahatlıkla izleyen biri olarak bu filmin 2 saatinin bana uzun geldiğini itiraf edebilirim. Bir 10-15 dakika kadar kısaltılıp senaryonun bütünlüğü üzerine biraz daha kafa yorulabilirdi. Anladığım kadarıyla tek tek ‘Her cümlede kime laf sokarız?’ diye düşünmekten ona fırsat kalmamış. Ortada tam bir kötü karakterin olmaması da eksikliğini hissettiriyor açıkçası.

Haberin Devamı

Bir de bol kanlı sahneler sonucu gelen 18+ kararı isabetli olmuş. Ryan Reynolds’un kariyerinin zirvesini yaşadığı, her şeye rağmen beklentileri boşa çıkarmayan filmin credits’inden sonra olanlar da efsane. O yüzden gülün, eğlenin ve özellikle credits sonrasını bekleyin.

Kimdir bu Deadpool?

Asıl adı Wade Wilson. Ölmek üzere olan bir kanser hastasıyken barda bir adamla tanışıyor ve ona güvenerek hiç bilmediği bir yere bilmediği bir tedaviye gidiyor. ‘Süper insan’ı oluşturmaya çalıştıkları bu laboratuarda ‘Proje-X’ olarak üzerinde deneyler yapılıyor. Doktorlar ve görevlilerin kendi arasında bir oyunu olduğunu öğreniyor. Bu oyun, hayatta fazla kalamayan deneklerden en önce kimin öleceği üzerine bahse girilen bir oyun. Adı da ‘Deadpool’ (Ölüm Havuzu). Deneylerden sağ kurtulmayı başaran tek kişi olan Wade, bu isimle ve güçlerle hayatına devam ediyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR