Dişlek Recep

Recep İvedik’ten sonra Şahan Gökbakar’ın ‘Dikkat Şahan Çıkabilir’ programındaki sevilen karakterlerinden ‘Kayhan’ da sinemaya uyarlandı. Skeçlerde kendine has özellikleriyle öne çıkan Kayhan’ın sinemada Recep’e çok benzemesi dikkat çekiyor

Dişlek Recep

Komedyen Şahan Gökbakar, 2005-2006 yıllarında hazırlayıp sunduğu ve kendisine şöhretin kapılarını açan ‘Dikkat Şahan Çıkabilir’ programından bir karakteri daha sinemaya taşıdı. Birbirinden ilginç karakterlere skeçlerinde hayat veren Şahan, önce Recep İvedik’i şimdi de Kayhan’ı sinemaseverlerle buluşturdu.

Kayhan, ‘Dikkat Şahan Çıkabilir’ programının en sevilen karakterlerinden biriydi. Temiz kalpliliği, dostları için her şeyi göze alması, kendine has tarzıyla yaya yaya “Check it out”, “Give me five bro”, “Yakşamlar diliyorum” demesi ve tabii ki takılı kalmış bir şekilde “Neden? Neden?” diye sorgulayışıyla sevdiriyordu. Kayhan’ı sevenler, sinemaya uyarlanma haberiyle doğal olarak bayağı bir heyecanlanmıştı.

İntikam yemini

Dişlek Recep

Filmin seneryosu Şahan Gökbakar ile kardeşi Togan Gökbakar’a ait. Yönetmenliği de Togan Gökbakar üstleniyor. Konu kısaca şöyle: Kayhan, Ankara’da oturuyor. İstanbul’da mezun olduğu lisenin pilav gününe katılmak ve dostlarını görmek için maceralı bir yolculukla İstanbul’a gidiyor. Ancak pilav gününe sınıfından başka kimse katılmıyor. Tek başına pilav gününün altını üstüne getirirken mezuniyetinde alamadığı okul yıllığı hediye olarak veriliyor. O da ne? Yıllarca aynı sıraları paylaştığı, dost olarak gördüğü sınıfındakiler yıllığa bildiğin Kayhan için nefretlerini kusmuşlar. “Hadi biz mezun olup kurtulduk, ailesi ne yapsın?” diyenlerden, “Eldivenle bile dokunulmaz” diyenlere kadar... Bağıra bağıra ağlayarak etkinliği terk eden Kayhan, bro’su Orçun’un evine gidene kadar intikam yeminleri ediyor. Her birinden ayrı ayrı intikamını almak için plan üstüne plan yapan Kayhan, yaptığı kaba güldürüyle bekleneni veremiyor.

Haberin Devamı

Bunun öncelikli nedeni Kayhan’ın Kayhan olamaması. Şahan Gökbakar, Recep İvedik’i bu filmde de yaşatmaya devam ediyor. Kayhan bazı sahnelerde tamamen Recep gibi yürüyor, onun gibi konuşuyor... Söyledikleri bile aynı. Gözlerinizi kapatsanız, karşınızda Recep’ten başka birinin olduğunu düşünmenizin imkanı yok. Gözünüzü açtığınızda da dişlek ve sakalsız bir Recep var. Bu yüzden belki de Şahan’ın Kayhan için biraz daha beklemesi ve kendini de dinlendirmesi gerekiyordu.

Haberin Devamı

Espri inceliği de filmi etkileyen diğer bir konu. Program zamanı çok daha iyi olduğu bu konuyu filme taşıyamıyor. Bu yüzden de farklı yollara başvuruyor ve o yollar pek de takdir edilesi yollar değil. Özellikle kadınlar üzerinden yaptığı espriler...

Toplum olarak komediyi çok sevmemize ve ihtiyaç duymamıza rağmen Türkiye’nin komedyen sayısı elimizin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Şahan da onlardan biri. Ki daha öncesinde kendini gişede kanıtlaması ve zaten sevilen bir karakterin komedi filmini yapması onu sinemada birkaç adım öne de taşıyor. Ne var ki gişede iyi rakamlara ulaşsa bile bu filmin özellikle Kayhan sevenleri pek memnun edeceğini sanmıyorum.

Haberin Devamı

Tüm bunlara rağmen, konusundan sapmaması, olayları çok da dallandırıp budaklandırmadan finali yapmasıyla izlettiriyor.

DİĞER YENİ YAZILAR