Efsaneler de düşer

Sinema tarihinin en kurnaz ve acımasız katillerinden John Kramer’in (Testere), yeni macerası ‘Testere: Jigsaw Efsanesi’ vizyona girdi. Bol kanlı, çığlıklı yapım klostrofobisi olanlara zor anlar yaşatırken; katmanlı senaryosu ve yaratıcılıktan uzak olmasıyla yoruyor

Efsaneler de düşer

13 yıl önce başlayan ‘Jigsaw’ (Testere) serisi 2010 yılında yayınlanan ‘Saw 3D: The Final Chapter’ bölümüyle son bulmuş gibi görünüyordu. Tüm zamanların en yüksek hasılatlı korku film serilerinden Testere, zeki katilimiz John Kramer’in (Tobin Bell) ölümüyle final yapmıştı. Ancak birçok seride olduğu gibi ticari getiriler yeni bir seriye başlama ihtiyacı doğurdu.

‘Testere: Jigsaw Efsanesi’ yine bir Cadılar Bayramı haftasında vizyona girerek korku severleri sinema salonlarına davet ediyor. Filmin konusu kısaca şöyle: Polisler, kovaladıkları adamı elinde bir kumandayla bir çatıda kıstırırlar. Dedektif Halloran (Callum Keith Rennie) ile görüşmek isteyen adam ona oyunun başladığını ve 5 kişinin öleceğini söyledikten hemen sonra öldürülür. Olay ne kadar John Kramer’den izler taşısa da yıllar önce öldüğü için kimse bu ihtimali düşünmek istemez. Aynı anlarda bir çiftlikte ise Kramer’in hayatta kalma oyunu çoktan başlamıştır. Ölenlerin şehrin çeşitli yerlerine bırakılmasıyla olaylar büyür. Halk, Testere’nin ölmemiş olma ihtimaliyle korkmaya başlar.

Haberin Devamı

Efsaneler de düşer

Doktor Logan (Matt Passmore), asistanı Eleanor (Hannah Emily Anderson) ve dedektif Halloran bir yandan olayı çözmeye çalışırken bir yandan da şüpheli durumuna düşerler.

10 milyon dolar gibi oldukça düşük bir bütçeyle çekilen yapım, sadece ABD açılış haftasında 20 milyon dolar hasılat elde etti.

Sürpriz yok

Gelelim, Testere efsanesine... Efsane ilk filmden bu yana yokuş aşağı düşse de hayranlarını her filmde az çok memnun etmeyi başardı. Fakat bu sefer durum biraz farklı. Yeni serinin başlangıç filmi olarak vizyona giren yapım, sadece 90 dakika olmasına rağmen bitmeyecekmiş hissi yaratıyor. Bunun nedeni inanılmaz zeki tasarımlar vs değil. Çok fazla kan ve çığlık var. Ortada akılda kalıcı bir diyalog ve karakter de yok. Testere filmlerinde genelde hayatta kalmasını istediğimiz bir karakter olurdu. Onun ölmesini istemezdik. Karakterle bir bağ yakalardık. Ya da Kramer’in istediği gibi onun vicdanlı oluşu bizi de etkilerdi ve eskiden yaptığı hatalardan pişmanlık duyması bizi birbirimize yakınlaştırırdı. O durumda olanlardan bazılarının hala bencil davranması da filmin bizden istediği gibi onlardan uzaklaşmamızı sağlardı. İşte bu anlattıklarımın hiçbirini bu filmde tam olarak yaşayabileceğinizi söyleyemem.

Haberin Devamı

Testere filmlerinin gelenekselleşmiş çok ilginç ve yaratıcı oyunlarını da burada pek göremiyoruz. Korku ve gerilimi sadece aşırı keskin metallere karşı hassasiyetim olduğundan dolayı hissettiğimi söyleyebilirim. Senaryoda şaşırtan hiçbir şey yok. Başı ve sonu, biraz detayları yakalayabilen izleyiciler için çok açık ipuçlarıyla dolu.

Açıkçası, ‘Testere: Jigsaw Efsanesi’nin Testere hayranlarını çok memnun edebileceğini söyleyemem ama bu tür yapımları sevenler için mutlaka izlenmesi gereken yapımlar arasında yer alıyor. Oyunculuklar da kendini izlettiriyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR