Sinemanın barış elçisi

Hindistan’ın ve sinema dünyasının ‘Bay mükemmel’ lakaplı dünyaca ünlü ismi Aamir Khan, Türkiye’ye geldi. Havaalanında başlayan izdiham gittiği her yerde devam etti. Barış mesajları veren Khan, “Farklılıkları kucaklayan” dünya hayalini anlattı

Sinemanın barış elçisi

- Ve beklenen oldu. Bollywood’un (Hint sinema sektörü) dünyada tanınmasını sağlayan; oyuncu, senarist, yapımcı Aamir Khan Türkiye’ye geldi. Ay başına kadar kimsenin bu ziyaretten haberi yoktu. Khan’ın bir Türk hayranına sosyal medyada verdiği “4 Ekim’de geliyorum” cevabı ortalığın karışmasına yetti.

-Dünyanın en etkili 100 isminden biri olan Khan’ın ne zaman, nereye, niçin geleceği, kimlerle görüşeceği hakkında da bir bilgi yoktu. Kısa süre sonra ünlü aktörün Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davetlisi olarak geldiği, birçok etkinliğe katılacağı, Kristal Elma Festivali’nde söyleşi gerçekleştireceği öğrenildi.

- Kanyon Cinemaximum’da hayranlarıyla bir araya geleceği sadece birkaç saat önce duyurulmasına rağmen izdiham yaşandı. Sinema salonları doldu taştı. Khan salona girmeden önce sahneye bir masa getirildi. Önce bu masanın konumlandırılması tartışması yaşandı. Masanın duruşunu kendisine göre ayarlatmak isteyenler görevliye zor anlar yaşattı. Ardından da imzalatmak istedikleri kitapları, posterleri masaya yığınca çare masanın kaldırılmasında bulundu.

Haberin Devamı

- Salona girişi oldukça zor olan Khan, öncelikle 20 Ekim’de Türkiye’de de gösterime girecek olan yeni filmi ‘Secret Superstar’ı tanıttı. Şarkıcı olmak, sesini dünyaya duyurmak isteyen Insiya’nın yaşadıklarının anlatıldığı film Khan’ın söylediklerine göre çok sevilecek. Kadın erkek eşitliğine odaklanan ve Türk hayranların çabaları sonucu ülkemizde de vizyona giren ‘Dangal’ın aileleri, ‘Secret Superstar’ın ise gençleri hedefine aldığını söyleyen Khan, “Müzikler de hikaye akışında filmin en büyük parçası” dedi.

- Aamir Khan’ın yeri bende de çok ayrıdır. Onunla başlayan Bollywood filmlerine merakım aldı başını gitti. Ancak, onun sineması Bollywood sınırlarını çoktan aştı. Sinema aracılığıyla anlattığı dertlerinin, verdiği mesajların evrenselliği gittiği her yerde Türkiye’de olduğu gibi sevgi seline neden oldu. Umarız daha çok filmler yapar, biz de daha çok izleriz.

Haberin Devamı

Sinemanın barış elçisi

Söyleşiden kısa kısa:

- Türkiye’ye gelmesinin en büyük nedeni olarak insanların ona ulaşması ve sosyal medyadan verdikleri enerji olduğunu söyledi.

- Khan, filmlerinin temelini oluşturan barış hakkındaki düşünceleri sorusuna “Tüm insanlar eşittir. Aynı rüyalar paylaşılıyor. Yaptığım işlerin insanları bir araya getirmesini, barışa dair bir dünya yaratılmasını istiyorum. Farklı düşünceleri kucaklamalıyız” cevabını verdi.

- 3 çocuk babası Khan, babalık konusunda “Ebeveyn olmak büyülü bir hediye. Çocuklarımızı kazanmalıyız ve hata bile yapsalar her zaman yanlarında olmalıyız. Destek vererek onları sarmalıyız” dedi.

- Tüm bağırmalara, karışıklığa rağmen Khan’ın sakinliğini asla bozmaması, kimsenin sorusunu ve verdiği cevabın çevirisini kaçırmaması dikkat çekti. Tercümanın kargaşa sırasında ne yapacağını bilememesi durumunda bile ortamı toparlayan yine kendi oldu.

Haberin Devamı

- Konuklardan bazılarının filmlerini izleyerek Hintçe öğrendiğini gören Khan, inanılmaz şaşırdı ve mutlu oldu. O da Türkçe “Seni seviyorum” diyerek bu sevgiye karşılık verdi. Hayranlar arasında sırf Aamir Khan’ın filmlerini izlemek için Hindistan’a gidenler olduğunu öğrendiğimde açıkçası ben de şaşırdım.

- Henüz Türkiye’de bir film projesinin olmadığını ama Türkiye’nin güzelliklerine uygun bir senaryo ile film yapmak istediğini söyledi.

DİĞER YENİ YAZILAR