Yeni nesil Örümcek Adam

En sevilen süper kahramanların başında gelen Örümcek Adam macerasının yeni filmi ‘Örümcek Adam: Eve Dönüş’; yeni nesil, teknolojiyle arası iyi, daha sosyal ve aktif bir Örüm Adam ile tanışmamızı sağlıyor

Yeni nesil Örümcek Adam

Gelmiş geçmiş en sevilen çizgi roman kahramanlarından Spider Man (Örümcek Adam) ile tanışalı tam 55 yıl oldu. 1962 yılında yayınlanan ilk çizgi roman ‘Amazing Fantasy’nin ardından macera durmadan devam etti. Beyazperdeye uyarlanan yapım, çok sevildi. Ve uzun zamandır yolu gözlenen, yeni nesil Örümcek Adam’ı izleyeceğimiz 5 filmlik maceranın ilki olan ‘Örümcek Adam : Eve Dönüş’ bugün vizyona girdi.

Daha önce Tobey Maguire ve Andrew Garfield tarafından canlandırılan Örümcek Adam’ı (Peter Parker) bu kez 21 yaşındaki İngiliz oyuncu Tom Holland canlandırıyor. Iron Man yani Tony Stark’ın (Robert Downey Jr.) teşviğiyle ‘Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’ filminde kısa süre görünen Holland’ın canlandırdığı Örümcek Adam, 15 yaşında lise ikinci sınıfa giden ve diğer Örümcek Adam’ı canlandıranların aksine daha sosyal biri.

Haberin Devamı

Yeni nesil Örümcek Adam

Stark stajı

Bir önceki Kahramanların Savaşı filminde Yenilmezler’in savaşına kısa süre dahil olan Parker, bu filmde daha fazlasını yapmayı, hatta Yenilmezler’in arasına katılıp kötülüklere karşı savaşmayı hayal ediyor. Okuldan çıkar çıkmaz kostümünü giyip sokaklarda suçlu avına çıkıyor. Buna da ‘Stark stajı’ diyor. Çünkü Yenilmezler’in savaşının ardından “İhtiyaç olunca biz seni ararız” diyen Stark’a “Bak ben görev için hazır bekliyorum” mesajını vermek istiyor. Ancak, Peter’in bu hayali, ona en büyük desteği veren, hatta ‘milyonlarca dolar’ değerindeki kıyafetini tasarlayan Stark’ı korkutuyor. Peter’in, öncelikle normal çocuklar gibi bir çocukluk geçirmesi gerektiği konusunda onu uyarıyor. Stark bu uyarılarıyla, filmde bir baba figürünü de temsil ediyor. Peki Peter bunu dinliyor mu? Elbette dinlemiyor. Kendini kanıtlamak için türlü maceraların içine atlıyor.

Filmin kötü adamı Adrian Toomes diğer adıyla Vulture’nin (Michael Keaton) ise ilginç bir hikayesi var. Yenilmezler’in savaşlarından geriye kalan atıkları toplayarak geçimini sağlarken, işi elinden alınıyor. İşini elinden alanlardan atıkları çalmaya başlayan Vulture, son teknoloji silahlar üretmeye başlıyor. Bu silahları soygunculara, mafya adamlarına satıyor. Bu yüzden de Örümcek Adam’ın radarına giriyor. Ancak, her şeye rağmen Vulture, ezilmiş bir insan olması dolayısıyla kendinden nefret ettirmiyor.

Haberin Devamı

Eğlence ve macera bir arada

Filmin yapım aşamasında Holland ve yönetmen Jon Watts, ‘eğlenceli’ bir film yapmak istediklerini vurgulamışlardı. Çünkü Peter Parker henüz 15 yaşında. Ve şu an 15 yaşındaki her çocuk gibi eline telefonunu alıp videolar çekmeli, arkadaşlarıyla eğlenmeli, hoşlandığı birileri olmalı... Ekip bu anlamda gerçekten amacına ulaşmış. Diğer filmlerdeki olgun Peter Parker’ların aksine bu filmde tam da yaşının gereği heyecanlar yaşayan, meraklı, eğlenceli biri var karşımızda. Zaten Örümcek Adam’ın diğer tüm süper kahramanlardan daha çok sevilmesinin nedeni daha bizden ve daha doğal bir karakter olmasıydı.

Haberin Devamı

En nihayetinde süper kahraman da olsa artık bu filmlerde insani duyguların ağır basması gerektiğini anlayan senarist ve yönetmenlere buradan selam olsun. Karakterlerin çok iyi yapılandırıldığı, izlemesi oldukça keyifli bir filmle bizi buluşturdular.

DİĞER YENİ YAZILAR