Sinan’ı aşk olgunlaştıracak!

‘Fazilet Hanım ve Kızları’ dizisinde zengin ve şımarık bir karaktere sahip Sinan Egemen’i canlandıran Alp Navruz, kısa sürede çok sevildi. Şiir yazan, sporunu aksatmayan Navruz, “Bana hayat içinde farklı tatlar alma imkanı sundu” dediği Sinan için, “Aşk onu olgunlaştıracak” diyor.

Henüz ilkokuldayken oyun yazmışsınız. Oyunculuğa ve yazmaya ilginiz bu kadar küçük yaşta nasıl başladı?
Sanırım bunun temelinde kitap okumak vardı. Çocuk yaşta okuduğunuz kitaplar hayal dünyanızı hızlı bir şekilde geliştiriyor, zihninizde hızlı betimlemeler yapabiliyorsunuz. Bu durumda birikimsel olarak hem hayal ediyor hem de bunları metin haline getirebiliyorsunuz.
’Ben oyuncu olacağım’ kararını nasıl aldınız?
Her zaman, yapacağım işin sanat ile ilgili olmasını istemiştim. Oyunculukta ilgimi çeken en büyük özellik, kendi kıyafetim dışımda bürünebileceğim farklı kıyafetlerin de olmasıydı.
Süreç hayal ettiğiniz gibi mi ilerledi? Şu an Türkiye’de tanınan bir oyuncusunuz. Şöhrete alışabildiniz mi?
Süreç; yeterli düzeyde eğitim, bilgi birikimi ve özgüven olmadan bu işe başlamamak şartıyla başladı benim için... Bu konuda sabır gösterip, iyi hissettiğim bir zamanda başladım. Bu da sürecin benim için olumlu olduğunu gösteriyor. Şöhrete alıştığımı düşünüyorum. İnsanlardan olumlu ya da olumsuz gelen tüm tepkilerin gelecek adına bana bir şeyler kattığını düşünüyorum.
‘Fazilet Hanım ve Kızları’ dizisinde zengin ve şımarık bir karakter olan Sinan Egemen’i canlandırıyorsunuz. Oyunculuğunuza nasıl bir katkısı oldu bu rolün?
Şımarık, sorumluluk almayan, sadece pozitife inanan bir karakteri oynamak kesinlikle çok keyifli. Fakat kendi karakterimden uzak olan Sinan karakteri, bana hayat içinde farklı tatlar alma imkanı sundu.
Sinan gibi birini, yaşayacağı aşk ne kadar değiştirebilir sizce?
Sinan duygusal anlamda boşluğu olan biri olduğu için, aşk onu olgunlaştıracaktır. Zenginlik dışında hayatların, acıların, ayrılıkların, imkansızlıkların vs var olduğunu öğrenmek kesinlikle ona büyümesi için güzel bir ders olacaktır.
Sinan’ı aşk olgunlaştıracak
Şiirlerim sürpriz olacak
Sosyal medyada yakışıklı olup olmadığınız üzerine tartışmalar var. Siz kendinizi nasıl görüyor ya da hissediyorsunuz? Oyunculukta ne kadar avantajı var sizce yakışıklı olmanın?
Yakışıklılık ya da güzellik göreceli kavramlar. Beğenilmek her insanın hoşuna gider. Fakat oyunculuk sadece görsellikten ibaret değil. Oyunculukta sadece seyirci tarafından çok istenen biri olma durumu sağlıyor.
Set aralarında spora gidiyormuşsunuz... Hangi sporları yapıyorsunuz?
Genel olarak yüzüyorum. Bunun dışında fitness ve crossfit yapıyorum.
Hayalleriniz arasında şiir kitabı çıkarmak da varmış. Bir şiir yazdıktan sonra ilk kime okutursunuz ya da okutuyor musunuz? :)
Lise yıllarımdan bu yana şiir yazıyorum. Şiirlerim genelde hayati konular üzerine oluyor. Duygusal iletişimler, gözlemler, tecrübeler... Şiirlerimi kendim dışında okuttuğum kimse olmuyor :) Çünkü onları gelecek adına sevdiklerime sürpriz olarak biriktiriyorum.
İş ve spor dışında neler yapıyorsunuz?
İş ve spor dışında; film izlerim, müzik dinlerim, kitap okurum, arkadaşlarımla vakit geçiririm, yeterli zamanım varsa bir alanda eğitim almaya çalışırım.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR