Bekle New York Cem geliyor!

Genç oyunculardan Cem Coşkun Aksakal, New York Film Akademisi’nde burslu olarak oyunculuk eğitimi kazandı. Haziran ayında New York’a gidecek Aksakal; Al Pacino, Eddie Redmayne, Mel Gibson, Steven Spielberg gibi dünyaca ünlü isimlerle birlikte çalışma imkanı bulacak

Haziran ayında dünyaca ünlü isimlerin yetiştiği, ders verdiği New York Film Akademisi’nde burslu olarak eğitim almaya gidiyorsun... Heyecan durumun nedir?

Yurt dışında eğitim almam gerektiğini biliyordum. New York Film Akademisi bu alanda en iyi okullardan biri. Kesin kararımı verdikten sonra bu yıl başvurumu yaptım ve geçtiğimiz Şubat ayında onay e-postasını aldım. Film ve dizi oyunculuğu üzerine bir program seçtim kendime. Orada Al Pacino, Eddie Redmayne, Mel Gibson, Steven Spielberg gibi çok başarılı aktörler, yönetmenler ile çalışma fırsatım olacak. Ve okulun sağladığı imkanlardan biri de Hollywood’da belli başlı projelerde yer alacak olmam. Dünyanın en ünlü platolarından olan Warner Bros stüdyosunda ve Universal Stüdyosu’nda eğitim alacağım. Oyunculuk hayatına yeni başlamış biri olarak bu tecrübeleri edinip Türkiye’ye geri döndüğüm zaman daha farklı bir pencereden bakacağımı düşünüyorum. Heyecan kısmı da aslında burada devreye giriyor.Tamamiyle yabancı olduğum bir ülkeye oyunculuk eğitimine gidiyorum. Farklı dil aynı meslek!

Haberin Devamı

Bekle New York Cem geliyor

Başa dönersek oyuncu olmaya nasıl karar verdin? Seni ne teşvik etti?

Tamamen eğitimime odaklanmış ve akademisyen olma yolunda emin adımlarla ilerliyordum. Bunun yanında lise yıllarımdam itibaren de tiyatro ile ilgileniyordum. ‘Oyunculuğu yapamazsın’ diyen ve bunu her fırsatta dile getiren bir arkadaşım vardı. Bütün hikaye onun bu psikolojik baskısıyla başladı. Ne mutlu ki ailemin desteği bana bu kararı alırken çok yardımcı oldu.

Hangi eğitimleri aldın?

Özel Çamlıca Bilfen Okulları’nda başladığım eğitim hayatıma lise son sınıfa kadar devam ettim. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi bölümünü kazandım. Tümay Özokur Atölye ile 2013 senesinde tanıştım. Orada, alanında başarılı eğitmenlerden kamera önü oyunculuğu, diksiyon, senaryo analizi, içsel imaj ve dışsal tepki (oyuncu psikolojisi), sahne dövüş sanatları, stil, doğru fotoğraf verme, kamera teknikleri, sosyal medya kullanımı, set adabı ve bir oyuncunun kariyer yolculuğunun nasıl olması gerektiği ile ilgili pek çok eğitim aldım. Bu eğitimlerim bittikten sonra oyuncu koçu Ayşegül Baydar ile özel derslere başladık. Bu yolculuğun benim için uzun ve sabır gerektiren bir macera olacağını biliyordum.

Haberin Devamı

Daha sonra Kertenkele dizisinde ve Ammar filminde oynadın...

2015 senesinde ATV ekranlarında yayınlanan ‘Kertenkele’ dizisinde ‘Cenk’ karakteri ile oyunculuk kariyerime başladım. Dizinin lisede geçen hikayesinde zengin ve ukala bir öğrenciyi oynadım. Aynı sene içerisinde Türk Telekom markasının reklam filminde yer aldım. Son olarak, 2016 yılında ‘Ammar 2:Cin İstilası’ filminde başrol ‘Erkan’ karakterini canlandırdım. Erkan, oynarken çok keyif veren ama bazen de çok sinirimi bozan bir adamdı. Çünkü nerede ne yapması gerektiğini bilmeyen ve hayatı sadece eğlenceden ibaret sanan bir karakterdi. Film içinde bir anda gerçeklerle yüzleşerek, daha farklı bir Erkan ortaya çıktı ve izleyenler bunu çok sevdi.

Eğitim her zaman devam edecek

Gelecek hayallerin arasında neler var? Bir on yıl sonra kendini nerede görmeyi hayal ediyorsun?

Haberin Devamı

Oraya gidip hayatımı değiştireceğini düşündüğüm tecrübeleri kazanmak için gün sayıyorum. Oyunculuğu meslek olarak hayatıma aldığımdan beri, kendimi bu konuda sürekli geliştirmeye çalıştım. 10 yıl sonrasını tahmin etmek zor ama bu hedefimde ismimin güzel projelerde yer almasını tabii ki istiyorum. Ama muhtemelen kendime sürekli yeni bir şeyler katmak adına eğitimime de devam edeceğim.

Özellikle nasıl rolleri canlandırmak istiyorsun?

Aslında rol ayırt etmek istemem hiçbir zaman ancak insanların hayatına dokunan ve onların hayatlarının içinde olan gerçekçi karakterleri oynamayı çok isterim. Ama bir gün mutlaka ‘Danimarkalı Kız’ filmindeki Eddie Redmayne’nin oynadığı gibi bir karakteri oynamayı çok isterim. Aslında en büyük hayallerimden biri de kesinlikle dünyaya önemli katkısı olan bir insanın hayatını oynamak.

Kendine örnek aldığın oyuncular kimler?

Örnek aldığım aslında ilk 3 ismi direk söyleyebilirim. Mert Fırat, Yiğit Özşener ve Salih Bademci. Bu 3 karakterin çok önemli bir ortak özelliği var aslında. İkinci adam olarak da oynadıkları bütün işlerde mükemmel başarı elde ettiler. Kelebeğin Rüyası’ndaki Mert Fırat ve Ezel’deki Yiğit Özşener’in oynadığı karakterler gerçekten çok etkileyiciydi. Tiyatro sahnesinde de ayrıca çok başarılılar.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR