Tek nefes Gupse

Evrensel sorunlardan biri olan ‘Görümce’ mevzusunu hem mizahi hem de romantik yönden ele alan ve her şeye rağmen kardeşlik bağıyla duygulandırmayı da başaran Gupse Özay, kamera arkasındaki ve önündeki yükselişini sürdürüyor. Tek nefeste oynuyor ve tek nefeste izlettiriyor.

Son birkaç yıldır özellikle “Komedi yapıyoruz, amacımız insanları güldürmek” diyerek yola çıkan birçok yapım izledik. Peki gülebildik mi? Hayır!

Güldürmek zor iştir. Zeki espriler ister, doğal oyunculuk ister, sırıtmayan görsellik ister. İster de ister... ‘Görümce’, tam da bu niteliklerin bir araya toplandığı bir iş olmuş.

Yalan Dünya’da zengin kızı Nurhayat olarak kendini izleyiciye kabul ettiren Gupse Özay, hem senaryosunu yazdığı hem de erkek kılıklı aşık kadın Zeliha’yı canlandırdığı ‘Deliha’ ile sadece oyunculukla var olmayacağını göstermişti. Görümce, bu göstergenin ikinci ayağı oldu. Hem senaryosunu yazdı hem de görümce Yeliz’i canlandırdı.

Sevgili savar Yeliz

Yeliz, anne ve babası öldükten sonra kardeşi Ahmet’i (Buğra Gülsoy) kanatları altına alan, hiç kimseyle kardeşini paylaşamayan, Ahmet’in sevgililerini birer sinekmişçesine ezip uzaklaştırmayı başaran bir görümce.

Ancak ne var ki gün oluyor ve herkes yuvadan uçmak istiyor. Ahmet de aşık olduğu Deniz (Eda Ece) ile evlenme planı yapıyor. Tam romantik bir şekilde Deniz’e evlenme teklifi ederken ablası ortalığı karıştırıyor. Ardından da kankalarıyla ikiliyi ayırmanın planlarını yapıyor. Gözünü hiçbir şeyden sakınmıyor. Gözünden sakınmadıkları da 1 saat 50 dakika boyunca temponun bir an bile düşmemesini, kahkahanın eksik olmamasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Özay, nefes almadan oynayabilen bir oyuncu. Müthiş gözlem yeteneği sayesinde adeta canlandırdığı karakterin yerine geçebiliyor. Ayrıca Yılmaz Erdoğan’ın filmin galasında dediği gibi “O hem yetenekli hem de lider bir kadın.” Senarist yeteneğini de her fırsatta gösteren Özay’ı çok yakında yönetmen koltuğunda da görmemiz muhtemel ki yapmalı da... Ben Özay’ın hikayelerini, karakterlerini yine onun gözünden görmeyi çok isterim.

Ancak, Özay’ın yarattığı Görümce Yeliz karakterinin biraz fazla karikatürize edildiğini de söylememek olmaz. Yapma dişleri film boyunca beni rahatsız etti. Daha ayarında olabilirdi. Filmde Buğra Gülsoy ve Eda Ece’nin arka planda kalmaması adına da bir şeyler yapılabilirdi. Evet film, adından da anlaşılacağı üzere Görümce Yeliz’i odak noktasına yerleştiriyor. Fakat diğer karakterlere biraz daha şans verilebilirdi. Sadece Özay’ı, onun zirvelerde gezen oyunculuğunu görmek biraz yorucu olabiliyor bir süre sonra.

Haberin Devamı

Ayrıntıları bir kenara bırakırsak Gupse Özay gümbür gümbür yükselişini sürdürüyor. Türk Sineması ve televizyonunun kadın komedyen eksiğini tamamlıyor.

Feriştah sürprizi

Filmin sürprizi, çok sevdiğimiz ‘Bir Demet Tiyatro’ karakterlerinden Feriştah Yenge. Falcı rolüyle kısa bir süre konuk olduğu yapımda yaklaşık hasreti sona erdiriyor. Demet Akbağ, hem ekibe verdiği destekle ayakta alkışı hak ediyor hem de eski bir dosta rastlamanın verdiği sevinci yaşatıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR