Evlat edinenler ötekileştirilebiliyor!

‘Albüm’ filminin yankıları sürüyor. 69. Cannes Film Festivali’nde ‘Yenilikçilik Ödülü’nü kazanan film, toplumsal baskılar nedeniyle evlatlık aldıklarını çevresinden saklayan Cüneyt ve Bahar Bahtiyaroglu çiftinin yaşadıklarını anlatıyor. Cüneyt karakterine hayat veren Murat Kılıç, “Ben yapabilir miydim inanın bilmiyorum. Zira yargılamak, dışlamak ya da ötekileştirmek sık yapılan şeyler” diyor.

Evlat edinenler ötekileştirilebiliyor

-Albüm’ün senaryosunu okuduktan sonra ne hissettiniz? Size ‘Evet’ dedirten ne oldu?

En temel olarak muhteşem bir buluşu olan özgün ve anlatmak istediği derdini alışılmışın dışında dile getiren muhteşem bir kara komedi olduğunu düşündüm. ‘Evet’ demem için bunlar yeterliydi ama Mehmet Can’ı (Mertoğlu) tanıdıktan sonra bu kararım ve inancım kat be kat arttı. Her buluşmamızda ne yapacağını ve ne istediğini çok iyi bilen bir yönetmen vardı hep karşımda.

-Bildiğimiz kadarıyla çekimler başlamadan önce uzun süre prova çekimleri gerçekleştirmişsiniz. Bu alışık olduğunuz bir durum muydu? Sizin için avantajı ya da dezavantajı neydi?

Haberin Devamı

Prova süreçleri genelde daha kısa olur ve belki de bazen olmaz. Tiyatroda provalara alışığım ama sinemada ‘Alışığım’ demek yalan olur. Bunun herhangi bir dezavantajı olmaz, en azından oyuncu için. Tam tersi ne yapacağını ve nasıl yapacağına dair ipuçları gizlidir provalarda. Düğümleri çözdüğünüz zamanlardır provalar. Çözmekle de bitmiyor düğümler ve sonrasında yenileri çıkageliyor...

Evlat edinenler ötekileştirilebiliyor

Akıntıya karşı kürek çekiyoruz

-Film, evlat edinen çiftler üzerindeki toplumsal baskıya dikkat çekiyor. Bu konuda araştırmalar yaptınız mı? Nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz?

Evlat edinme şahsi olarak benim de kendimi sorguladığım bir mesele. Ben yapabilir miydim inanın bilmiyorum. Ama bunun karşılığını çok gördüğümü söyleyebilirim, yaşadığım toplumda. Zira yargılamak ve dışlamak ya da ötekileştirmek sık yapılan şeyler. Evlat edinme ya da çocuğunun olmaması durumlarına maruz kalan çok tanıdığım var diyebilirim.

-Bu filmin kariyerinizde nasıl bir etkisi ve yeri var? Size neler kattı?

‘Kariyer’ demek şöhret anlamına gelmiyor. Kişisel olarak bu film ve yönetmenim Mehmet Can Mertoğlu’ndan oyunculuğa dair çok şeyler öğrendiğimi söyleyebilirim. Bağımsız sinema henüz Türkiye’de insanların sık gittiği mecralar değil. Bazen akıntıya kürek çekmek gibi olduğunu da düşünmüyor değilim bu tarz işlerin ama yine de bırakamıyor ve çekmeye devam ediyoruz. Bağımsız filmlerin gösterim alanları çok kısıtlı ne yazık ki. Takdir seyircinin diyorum.

Haberin Devamı

Evlat edinenler ötekileştirilebiliyor

Prenses olarak döndü

Reality şov yıldızı Kim Kardashian, geçtiğimiz ay Paris’te uğradığı silahlı soygunun ardından derin bir sessizliğe bürünmüştü. Sosyal medya hesaplarından renkli ve seksi fotoğraflar paylaşmasına alışık olduğumuz Kardashian, önceki gün kızı North ve oğlu Saint ile fotoğraflarını paylaşarak sessizliğini bozdu. Cadılar Bayramı eğlencesi olarak kızıyla Prenses Jasmine kostümü giyen şov yıldızının keyfi yerinde görünüyordu.

DİĞER YENİ YAZILAR