Gazete Vatan Logo

Peugeot, Çin’de yeni Peugeot 508L modelini tanıttı

Peugeot, Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı'nda Çin pazarı için özel olarak geliştirilen yeni D segment sedanı yeni Dongfeng Peugeot 508L modelini görücüye çıkardı.

Peugeot, Çin’de yeni Peugeot 508L modelini tanıttı

Marka, Çin'in Guangzhou kentinde gerçekleştirilen Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni Dongfeng Peugeot 508L modelini sergiliyor. 25 Kasım'a kadar açık kalacak fuarda ziyaretçiler, Dongfeng Peugeot standında Çin pazarı için özel olarak geliştirilen yeni D segment sedanı yakından inceleyebilecek. Marka ayrıca Paris Otomobil Fuarı'nda dünya tanıtımı yapılan Peugeot e-Legend Concept otomobilini Asya kıtasında ilk kez sergiliyor.

ÜÇ FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ VAR

Yeni Peugeot 508, D segmentine yönelik küresel bir model olarak geliştirildi. Sedan ile başlayan ve station wagon ile devam eden model sonbahar 2019 itibariyle benzinli, dizel ve şarj edilebilir hibrit olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle pazara sunulacak. Çin'de bulunan Wuhan fabrikasında üretilen yeni Dongfeng Peugeot 508L sedan Çin pazarına uyarlanmış özel bir versiyon olarak küresel Peugeot 508 programına dahil oluyor.

Çin'deki D sedan pazarının beklentilerini karşılamak için otomobilin uzunluğu toplamda 100 mm artarak 4,856 mm'ye ulaştı. Söz konusu artışın 55'si dingil mesafesinden kaynaklanırken 508L 2,848 mm dingil mesafesi özellikle arka koltukta oturan yolculara fazla diz mesafesi sunuyor.

Haberin Devamı

Peugeot 508L'de Huawei tarafından geliştirilen araç içi bağlanabilirlik çözümü yer alıyor, aynı zamanda otomobil IoT OceanConnect platformundan yararlanan bu segmentteki ilk araç olma özelliğine de sahip.