Gazete Vatan Logo

Peş peşe gelen zamlar herkesi rejisör yaptı

Son dönemde peş peşe gelen zamlar menülerdeki fiyatları katlayınca rejisör koltuğunu alan vatandaş sahillerde kendi masasını kurdu. Rejisör koltuğunun satışları yüzde 110 arttı. İnternetten yapılan aramalar 3’e katlandı

Peş peşe gelen zamlar herkesi rejisör yaptı

Dövizdeki yükseliş ve artan maliyetler başta ithal ara mallar olmak üzere çok sayıda ürüne zam olarak döndü. Peş peşe gelen bu zamlar yeme-içme sektörüne de yansıyınca sosyal hayatın işleyişini de değiştirdi. Şöyle ki başta alkollü içecekler olmak üzere menülerdeki tüm ücret kalemleri son

6 ayda katlandı. Daha önce İstanbul’un gözde merkezlerinden Beşiktaş ve Kadıköy gibi noktalarda bulunan kafe ve restoranlarda kişi başı 60-70 lira gelen hesap bir anda 100 lirayı aşmaya başladı.

Masasını kendi kurdu

Durum böyle olunca yaz mevsimi boyunca vatandaşlar kafelerde oturup yüksek bir hesapla karşılaşmak yerine kendini yeşil alanlara ve sahillere attı. İçecek ve yiyeceklerini marketlerden daha uyguna temin etti. Kısacası kendi masalarını kendileri kurdu. Bu eğilim rejisör sandalyesi olarak da bilinen kamp sandalyesinin satışlarını patlattı. Kamp sandalyesini ve malzemelerini yanına alanlar hafta sonları Bebek, Caddebostan ve Florya sahillerine kuruldu.

Yüzde 110 arttı

e-ticaret sitelerinde son 6 ayda kamp sandalyelerinin satışları geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 110 arttı. Geçen yıl fiyatları 30 liradan başlayan kamp sandalyelerinde başlangıç fiyatı 60 lira olurken çeşitlere göre fiyatlar 200 liraya dayandı.

Haberin Devamı

HER YERDE SATILIYOR

Geçtiğimiz yıllarda Decathlon, Migros, Tekzen ve Ikea gibi mağazalarda bulunabilen kamp sandalyelerini artan talep sonrası Bim, A101 gibi ucuzluk marketleri de satmaya başladı. Satılan sandalyelere yeni modeller eklendi. Kamp sandalyesinin yanında termos ve soğutucu gibi ürünlerde tüketiciye sunulmaya başlandı.

ARAMALAR 3’E KATLANDI

Google’in arama istatistiklerine göre son 5 yılda Türkiye konumundan yapılan aramalar her ilkbaharda yükseliş gösteriyor. Ancak 0-100 puan değerlemesine göre yapılan hesaplamada bundan önceki ilkbaharlarda en yüksek 27 puana ulaşan arama değerleri bu yıl 92’yi gördü. Ayrıca istatistiklere göre geçtiğimiz yazlarda düşen arama trendleri bu yıl yaz boyu hiç 80’nin altına inmedi. Yani daha önce yazlıkçıların aldığı kamp sandalyelerini bu yıl İstanbul’da kalanlar da almış görünüyor.

Haberin Devamı

OTEL KALMAYINCA ÇADIRA KOŞTULAR

Bu yaz başında tatil planı yapan vatandaşlar da otellerdeki doluluk ve yüksek fiyatlar nedeniyle çadıra yöneldi. Özellikle bayram öncesi mağazalarda çadır kalmamıştı. Çeşme, Kuşadası ve Marmaris plajlarında yüzlerce vatandaş çadır tatili yapmış çadır fiyatları 3 ayda 2’ye katlanmıştı.