Gazete Vatan Logo

Peş peşe flaş kararlar! Karantina ihlali yapanlar KYK yurtlarına alınacak ve...

Düzce, Çankırı, Sakarya, Sivas, Niğde, Yozgat, Nevşehir, Afyonkarahisar ve Kayseri'de, corona virüs teşhisi konularak karantina ihlali yapan vatandaşların KYK yurtlarına alınacağı ve kaldıkları sürede masrafların da bu kişilerden tahsil edileceği açıklandı.

Peş peşe flaş kararlar! Karantina ihlali yapanlar KYK yurtlarına alınacak ve...

Karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terk eden corona virüs hastalarına yönelik valiliklerden peş peşe kararlar geldi. Karantina ihlali yapan vatandaşlar KYK yurtlarına alınacak ve masraflar bu kişilerden tahsil edilecek. İşte o iller...

DÜZCE

Düzce Valisi Cevdet Atay, corona virüs teşhisi konularak karantina ihlali yapan vatandaşların KYK yurtlarına alınacağını duyurdu. Vali Atay, kaldıkları sürede masrafların bu kişilerden tahsil edileceğini açıkladı.

Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından açıklama yaparak corona virüs nedeniyle karantinada olan vatandaşları uyardı. Atay, sosyal medya paylaşımında, "İlimizde toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımızı KYK yurtlarına alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşan masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz" açıklamasında bulundu.

ÇANKIRI

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terk eden corona virüs hastalarının, yurtlara yerleştireceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Vali Ayaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, corona virüs vakalarını azalması için sağlık kurallarına uyulmasını istedi. Ayaz, "Yarından itibaren karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terk eden corona virüs hastalarımız, geri kalan karantina sürelerini valiliğimizce belirlenen öğrenci yurdunda tamamlayacaklardır" ifadelerini kullandı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde, toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımızı, KYK yurtlarına alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri boyunca masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz." ifadesini kullandı.

KAYSERİ

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina kuralına uymayanların yurtlara yerleştirileceğini bildirdi.

Vali Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, corona virüs testi pozitif çıktığı için evde karantinada olması gerekenlere, dışarı çıkmaları durumunda idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ayrıca bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu kaydeden Günaydın, paylaşımında, "Bugünden itibaren bu kişiler yurtlara yerleştirilecek olup ücreti kendilerinden tahsil edilecektir." ifadesini kullandı.

SAKARYA
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, karantina ihlali yapan vatandaşların yurtlara yerleştirilerek masrafların da kendilerinden tahsil edileceğini bildirdi.
Vali Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aldığımız ek tedbirler kapsamında, ilimizde, toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımız yurtlara alınarak, karantina sürelerinin buralarda tamamlanması sağlanacaktır." ifadelerine yer verdi.
Kaldırım, ayrıca vatandaşların yurtlarda kalma süresince oluşan masraflarının da ayrıca kendilerinden tahsil edileceği bilgisini verdi.
SİVAS
Sivas Valisi Salih Ayhan, sosyal medya hesapları üzerinden karantina kurallarını ihlal edenler hakkında ceza niteliğindeki yeni kararı duyurdu.
Sivas Valisi Salih Ayhan, karantina kurallarını ihlal edenlerin, KYK yurtlarına alınarak yurtlarda devam edecek karantina süreci içerisindeki masraflarının kendilerinden tahsil edileceğini belirtti. Ayhan sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, “Pozitif olduğu halde evinde bulunmayan ve toplum sağlığını tehdit eden kişiler, KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerinin tamamlanması sağlanacaktır. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek ve benzeri masraflarda kendilerinden tahsil edilecektir” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

NİĞDE
Niğde Valiliğinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "İlimizde, toplum sağlığını hiçe sayıp karantina ihlali yapan vatandaşlarımız, yurtlara alınarak karantina sürelerinin buralarda tamamlanması sağlanacaktır. Yurtlarda kalma süresince oluşan masraflar da ayrıca kendilerinden tahsil edilecektir." ifadeleri kullanıldı.
YOZGAT
Yozgat Valisi Ziya Polat da sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, şu ifadelere yer verdi:
"Yozgat'ta Kovid-19 pozitif olup karantina kurallarını ihlal ederek evlerinden ayrılan vatandaşlarımızın, valiliğimizce belirlenen yurtlarda karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yapılan masraflar da kendilerinden tahsil edilecektir. Lütfen tedbirlere uyalım."
NEVŞEHİR
Nevşehir Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da Kovid-19 testi pozitif çıkan ve karantina kurallarına uymayarak toplum sağlığını tehdit edenlerin KYK yurtlarında kalmalarının sağlanılacağı, kalma süresi boyunca oluşan masrafların kendilerinden tahsil edileceği duyuruldu.
KOCAELİ
Valiliği’nin kararıyla karantina kararına uymayanlar, yurtlara yerleştirilecek. Konaklama ve yemek gibi masraflar yurtlarda kalanlardan tahsil edilecek.
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında, corona virüs salgını kapsamında alınması gereken tedbirler görüşüldü. Vali Yavuz, halkın yoğun olduğu yerlerin etkin denetlenmesi, alışveriş merkezleri, kafe ve restoranlar ile sahil bandındaki park, bahçe ve plajlarda denetimlerin sıklıkla yapılması, denetimlerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilip edilmediğinin kontrol edilmesi talimatını verdi. Pandemi nedeniyle tedbirlerin vatandaşın sağlığı için alındığını belirten Vali Yavuz, kurallara sıkı sıkıya uyulmasını istedi.
Toplantıda, pozitif vakaların temaslılarının izolasyon ve testlerinin süratle yapılmasına, karantina altındaki pozitif vaka ve temaslıları üzerinde yapılan filyasyon çalışmalarına ağırlık verilmesine karar verildi. Karantina sürecini evinde geçiren pozitif vakaların denetimi sırasında evinde bulunmayan, toplum sağlığını tehdit eden kişilerin tespit edilmesi halinde gerekli idari işlemler yapıldıktan sonra KYK yurtlarına alınarak, karantina sürelerini buralarda tamamlamalarının sağlanması, ayrıca yurtlarda kaldıkları süre boyunca oluşacak konaklama, yemek gibi masrafların da kişilerden tahsil edilmesi kararı alındı.

Haberin Devamı