Gazete Vatan Logo

Pendik'te film gibi kuyumcu soygunu

Kalaşnikof tüfekli ve maskeli 1'i kadın 4 kişi, caddeye ses bombası atıp çıkan kargaşada kuyumcudan 15 kilo altın çaldı. Silahına sarılan çarşı esnafı soyguncuları durduramadı

İstanbul'daki soygun, dün 10.30 sıralarında Kavakpınar Mahallesindeki Pırlanta Kuyumcusu'nda meydana geldi. Çalıntı olduğu belirlenen 34 BG 2001 plakalı Pegueot Partner marka araçla kuyumcuya gelen yüzleri maskeli, Kalaşnikoflu biri kadın dört kişi, caddeye ses bombası attı.

Değeri 300 milyar

Patlama ile birlikte caddede kargaşa çıkarken, üç soyguncu kuyumcuya girerek dükkanın sahipleri Kenan ve Ramazan Kaya kardeşleri etkisiz hale getirdi. Ellerindeki torbalara vitrinde ve kasada bulunan piyasa değeri 300 bin YTL değerindeki 15 kilo kadar bileziği dolduran soyguncular kaçmaya çalışırken, bazı kuyumcu esnafı tabancalarını çekerek soygunu engellemek istedi. Ancak soyguncular rastgele çevreye ateş ederek geldikleri otomobile binerek olay yerinden kaçtı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için operasyon başlattı.

"Ateş etmeye fırsat bulamadık"

Soygunculara müdahale etmek istediğini söyleyen Kar Kuyumcusu'nun sahibi Yüksel Kar yaşananları anlattı: "Patlama ile birlikte yere yatıp ne olduğunu anlamaya çalıştım. Kısa bir süre sonra silahımı alıp kapıya geldiğimde soyguncular makineli tüfekle ateş etmeye başladılar. Ben de yere yattım ve soyguncular kaçtılar."

Haberin Devamı