Gazete Vatan Logo

Peluş oyuncağını kendin yap!

Birçoğumuz yurtdışındaki seyahatlerimizde Build-A-Bear Workshop mağazalarını gezmiş, büyük bir keyifle ve hayranlıkla mağazadan ayrılmışızdır. Fikir müthiş, “Kendi peluş ayıcığını kendin yap!”

Peluş oyuncağını kendin yap!

Fikir müthiş, “Kendi peluş ayıcığını kendin yap!”. Herhangi bir oyuncakçı değil anlayacağınız, nasıl bir peluş ayıcık alacağınıza baştan aşağı siz karar veriyorsunuz. Hangi yaşta olursanız olun fark etmez, ayıcığını seç, onu kendi ellerinle doldur, kendi sesini kaydet, onu istediğin gibi giydir ve bir kimlik kartı çıkar. Gerçekten kulağa çok hoş gelen, inanılmaz bir deneyim!

Gelin bu heyecanlı hikayenin geri kalan kısmını interaktif peluş ayıcık markasını Türkiye’ye getiren, Build-A-Bear Workshop Türkiye’nin Ceosu Ömer Kalkavan’dan dinleyelim.

Bir fenomen haline gelen Build-A-Bear Workshop’un öyküsünü sizden dinleyebilir miyiz?

Build-A-Bear Workshop markasının kurucusu Maxine Clark perakende sektörünün gerçek yenilikçilerinden biridir. Marka fikri Maxine’in 10 yaşındaki arkadaşı Katie’ye ait. Katie ve Maxine pelüş oyuncak almak için alışverişe çıkarlar ama Katie bir türlü istediği gibi bir pelüş arkadaş bulamaz. Bunun üzerine Maxine’e gördükleri pelüş oyuncakların çok basit olduğunu, istediği gibi bir pelüş ayıcık bulamadığını söyler ve Maxine bu fikir üzerine 1997 yılında pelüş oyuncak temalı perakende-eğlence şirketi olan Build-A-Bear Workshop® markasını kurar. Şu anda 19 ülkede, 450’den fazla mağazasıyla büyümeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Peki, dünyanın birçok ülkesinde yer alan Build-A-Bear Workshop markasını Türkiye’ye getirme fikri nasıl ortaya çıktı?

İşim gereği çok seyahat ediyorum. Build-A-Bear Workshop markasını seyahatlerimde birçok kez gördüm. Ekonomist Dergisi’nin “Türkiye’de franchising arayan 20 dünya devi firmalar” başlıklı bir haberinde Build-A-Bear Workshop’un da franchising verdiğini gördüm ve marka ile iletişime geçerek markanın tüm Türkiye haklarını aldık.

Ona “Arkadaş sözü” vermelisiniz

Peluş oyuncak yapma konseptinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Standart oyuncak mağazası değiliz. Build-A-Bear Workshop’ta çocuklar peluş oyuncağını tasarlıyor. Oyuncağı ile arasında duygusal bir bağ oluşuyor. Ayıcık tasarlama süreci birçok adımdan oluşuyor ve yaş sınırı olmaksızın herkese hitap ediyor. “Beni seç” adımıyla başlıyor, 30 farklı pelüş seçeneği ile zevklerinize göre peluş arkadaşınızı şekillendiriyorsunuz. ”Beni duy” adımında O’nun için özel bir ses kaydedip, “Beni doldur” adımında istediğiniz yumuşaklıkta şekil veriyoruz. “Bana sarıl” adımında arkadaşınızın ne kadar yumuşak olacağına karar veriyorsunuz. “Beni giydir” adımında yüzlerce kıyafet alternatifi sizi bekliyor. Frozen, Minions, Spiderman, Superman, Disney Princess gibi çok sevilen karakterlerin kostümlerini; polis, doktor gibi yaklaşık 250 farklı kıyafet, ayakkabı ve aksesuar içinde en çok beğendiklerinizi seçebilirsiniz. ‘’ Bana isim ver ’’ adımında kimlik belgesi hazırlıyorsunuz. Son olarak O’nu eve götürmeden önce “Arkadaş sözü” vermeniz gerekiyor.

Haberin Devamı