Gazete Vatan Logo

Paylaşım başına 1 milyon dolar!

2016 yılında piyasaya sürülen ve en popüler sosyal medya platformlarından bir haline gelen TikTok, kendi fenomenlerini yarattı. Yapılan yeni bir araştırmaya göre ise popüler TikTok kullanıcıları, ilerleyen yıllarda sponsorlu içeriklerinden sadece bir paylaşım için 1 milyon dolar kazanabilecekler.

Paylaşım başına 1 milyon dolar!

Günümüzde irili ufaklı birçok sosyal medya platformu bulunuyor. Bunlar arasında son yıllarda en çok ses getiren ve özellikle genç nüfus arasında oldukça popüler olan sosyal medya platformu ise sadece Google Play Store’da 500 milyondan fazla yüklenmeye sahip olan TikTok.

Sosyal medya platformlarının gençler arasında oldukça popüler olmasının sebeplerinden bir tanesi de bu platformlar üzerinden gelir elde edilebiliyor olması. Instagram ve YouTube gibi platformlardan hâlihazırda gelir elde edilebiliyor ve TikTok’un da bu konuda oldukça büyük bir potansiyeli bulunuyor.

Pazar araştırmacıları; popüler TikTok kullanıcılarının, markalarla iş birliğine giderek yaptıkları paylaşım başına 200 bin dolara yakın (1,2 milyon TL) gelir elde edebileceklerini tahmin ediyor. ABD’li bir teknoloji araştırma şirketi olan Morning Consult’ın araştırmacıları, TikTok’un çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve önümüzdeki seneye kadar popüler kullanıcıların yaptıkları paylaşım başına 1 milyon dolar kazanabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Araştırmacılar, 17 yaşındaki şarkıcı Loren Gray’in paylaşım başına 197 bin dolar kazanabileceğini tahmin ediyor. Söz konusu genç şarkıcının TikTok’ta 39,4 milyon takipçisi bulunuyor. Günlük video paylaşan ve popülerliği sayesinde plak şirketleriyle anlaşan Gray’in paylaşımları toplamda 2 milyardan fazla beğeni aldı.

Pomeranian cinsi köpeğin sayfası olan Jiffpom’un 20 milyon takipçisi bulunuyor. Hesabın takipçi sayısı, Instagram sayfasındaki takipçi sayısının neredeyse 2 katı. Yayınlanan raporda Jiffpom’un paylaşım başına 100 bin dolar kazanabileceği öngörülüyor. (WebTekno)