Gazete Vatan Logo

Patron çıldırdı

Toyota yılın son ayına adeta ‘Patron çıldırdı’ indirimlerini hatırlatan kampanya ile girdi. Şirket Aralık’ta 9-10 bin araç satarak rekor kırmayı hedefliyor

Patron çıldırdı

Otomotiv markaları yılın son ayında vites yükseltmeye hazırlanıyor. Şirketler kampanyalarla Aralık’ta satışlarını artırarak, rekabette bir adım öne geçmek istiyor. Toyota da son viraja hızlı girmek isteyen markalardan biri.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2018’e temiz bir başlangıç yapmak istediklerini belirterek, “Bu ay bizim için çok özel. Rakiplerimiz Aralık’a zam yaparak girdi. Bizim de normalde yükselen kur yüzünden yüzde 8.5 zam yapmamız gerekiyordu ancak bundan feragat ettik. Yeni yıla az stokla girelim dedik” diye konuştu.

C-HR Hybrid’de 3 bin TL’lik indirim yaptıklarını, Aralık’ta ‘MTV bizden’ kampanyasını devreye aldıklarını aktaran Bozkurt, şu bilgileri verdi:

“Kampanyamızla bir daha bu fiyatları göremeyeceğimizi düşünüyoruz. 2018’de eurodaki artış fiyatlara yansıyacak. Ayrıca 2018’de yeni satın alınacak otomobillerde MTV’nin yüzde 37.5-50 arasında artacak olması satın almaları öne çekecektir. Alınacak otomobilin 2017’de tescil edilmesi halinde MTV’yi Toyota olarak biz karşılıyoruz. Eğer 2018’de tescil edilirse 2017’nin ikinci yarısı kadar MTV oranını da yine Toyota ödüyor.”

Haberin Devamı

2018’de 50 bin satacak

Aralık’ta 9-10 bin adetlik satışla tüm zamanların en yüksek aylık satışına ulaşmayı istediklerini söyleyen Ali Haydar Bozkurt, daha önceki rekorlarının 9 bin 600 adet olduğunu kaydetti. Showroom trafiğinin yeni kampanya ile iyi gittiğini, 15 Aralık’tan sonra pazarın daha da canlanacağına dikkat çeken Bozkurt, binek oto ve hafif ticari araç satışlarının yılın son ayında 140 bin adetler düzeyinde çıkabileceğini ifade etti.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su, 2017’nin farklı bir yıl olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: “Toplam pazar 2016’nın biraz altında 950 bin adet seviyesinde çıkar. Bu yıl Toyota olarak filoda agresif olmadık. Satışlarımızda yüzde 26 olan filonun payı yüzde 20’ye kadar düştü. Corolla ve C-HR’ı da istediğimiz kadar alamadık. Özellikle C-HR Hybrid talebine yeterli cevabı veremedik. 2017’yi 47 bin 500 adetlik satışla kapatırız. 2018’de fabrikadan daha çok Corolla ile C-HR alabileceğimizi düşünerek, 50 bin adetlik satış hedefliyoruz.”

Haberin Devamı