Gazete Vatan Logo

Para alamayınca 'Dur' diyen güvenlik görevlisini öldürdü

İstanbul Harbiye'deki bir bankaya soygun amacıyla giden kişi, güvenlik görevlisinin kendisini fark etmesi üzerine silahına sarıldı. Soyguncunun açtığı yaylım ateşinde görevli Özcan Başer öldü

Şişli Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Koçbank Harbiye Şubesi'nde dün saat 10.00 sıralarında meydana gelen kanlı olay şöyle gelişti: Bankaya her sabah para getiren zırhlı nakil aracı binanın önüne yanaştı. Bu sırada soygunu önceden planladığı sanılan 33 yaşındaki Sadık Akay da harakete geçerek, aracın yanına gitti. Bankanın güvenlik görevlisi Özcan Başer (25), bu sırada içi para dolu çantayı araçtan alarak şubeye girdi. Amacı güvenlik görevlisinin elinden çantayı alıp kaçmak olan Sadık Akay da içeri doğru yürüdü ancak bankanın kalabalık olması nedeniyle soygunu gerçekleştiremedi. Bu sefer dışarı çıkarak yeniden zırhlı nakil aracının yanına gitti.

Bu sırada Atay'ın hareketlerinden şüphelenen güvenlik görevlisi Özcan Başer, Atay'a, "Dur! Ne istiyorsun" diye sordu. Bir anda paniğe kapılan Sadık Atay, tabancasını çıkardı ve Özcan Başer'in silahını çıkartmasına fırsat vermeden ateş etmeye başladı. Sadık Atay'ın açtığı yaylım ateşi sonucu kurşunlardan 4'ü bankanın camına, 1'i güvenlik görevlisi Başer'in boynuna isabet etti. Kanlar içinde yere yığılan güvenlik görevlisi Özcan Başer, kaldırıldığı Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Motorize ekipler yakaladı
Olayın hemen ardından kaçmaya çalışan Sadık Atay, silah seslerini duyan motorize Yunus ekipleri tarafından 7.65 çapındaki silahı ile birlikte yakalandı. "Ben hiçbir şey yapmadım. Bana hiç kimse hesap soramaz" diye bağıran Atay, sorgulanmak üzere Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Atay poliste ifade vermedi.

'Silahı çıkarmasına fırsat vermedi'
Olayın yaşandığı banka şubesinin yanında bulunan restoranda çalışan Ali Ekber Alkan, "Dinlenmek için kapının önünde duruyordum. Birden silah seslerini duymaya başladım. Güvenlik görevlisi silahını çekmeye çalıştı. Vuran adam güvenlik görevlisinin 1 metre yanındaydı. Silahını çıkarıp ateş etti. Yere düştüğünü görünce ben de korkup içeri kaçtım" dedi.

Haberin Devamı