Gazete Vatan Logo

Pakistan için toplanan yardımlar depoları doldurdu

Pakistan'da meydana gelen deprem nedeniyle Kocaeli Valiliği'nin başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde toplanan yardım malzemeleri Sivil Savunma depolarını doldurdu

İl Sivil Savunma Müdürü Ramazan Yılmaz yakında toplanan yardımların Pakistan'a ulaştırılacağını söyledi.

Deprem felaketini 17 Ağustos'ta yaşayan ve Pakistan'da meydana gelen deprem için elinden gelen desteği sağlayan Kocaeli halkı ciddi anlamda para ile deprem bölgesinde kullanılmak üzere eşya, giysi, tıbbi malzeme topladı. Pakistan'a gönderilmek üzere Kocaeli Valiliğince başlatılan yardım kampanyasında hayırsever vatandaşlarca battaniye, uyku tulumu, yorgan, giysi, mutfak malzemeleri, tıbbı ürünler İl Sivil Savunma depolarını tıka basa doldurdu. Kampanya çerçevesinde de Kocaeli Valiliğince 1 milyon YTL'dan fazla para toplandı.

YARDIMLAR SÜRÜYOR

Toplanan yardım malzemelerinin Pakistan'a gönderilmesi için Kızılay ile gerekli başvuruların yapıldığını söyleyen İl Sivil Savunma Müdürü Ramazan Yılmaz, "Depremin ardından yardımları kabul etmeye başladık. Şu anda depolarımız tıka basa yardım malzemeleriyle doldu. Kamu kurum ve kuruluşlarımızdan ve hayırsever vatandaşlar yardımlar gelmeye devam ediyor. Kızılay Başkanlığı ile görüşmelerimizi tamamladık. Gerekli planlamalar yapıldıktan sonra malzemeler kısa bir süre sonra Pakistan'a ulaştırılacak" dedi.

Kampanya çerçevesinde İzmit Ticaret Odası üyelerince toplanan 60 bin YTL'lik yardım çeki İzmit Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Zeytinci tarafından Kocaeli Valisi Erdal Ata'ya teslim edildi. Vali Erdal Ata il genelinde sanayici ve hayırsever vatandaşların yardımlarının sürdürdüklerini belirterek, "Başlattığımız kampanya çerçevesinde 1 milyon YTL'den fazla para topladık. Kampanyamız 15 Kasım'a kadar sürecek. Toplanan paraları Pakistan'da Gölcük'teki gibi çocuk köyü, okul veya nakit olarak teslim edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı