Gazete Vatan Logo

Özlenen Alaçatı

Alaçatı’ya gönül vermiş insanlar, ‘Özlenen Alaçatı’ için sorumluluk aldı ve Tasting Alaçatı etkinliği ile geçtiğimiz hafta sonu sahneye çıktılar.

Özlenen Alaçatı

Alaçatı’nın ve Alaçatı imajının nasıl değiştiğini anlamak istiyorsanız ekşi sözlüğe bakın” diyor Alaçatı’ya gönül verenlerin başında gelen Salim Kadıbeşegil. Gerçekten de öyle...

‘Alaçatı’ başlığına yapılan ilk yorum 2001’de yazılmış ve şöyle: Çeşme tarafında, dünyanın en iyi rüzgar alan üç yerinden biri olarak gösterilir... Dünyanın rüzgarla dans ettiği yer gibi de bir yakıştırması vardır... Peki ya 2018’deki son yorum: Suriyeliler tarafından daha otoparkında başlayan taciz furyası, yerli turisti sevmeyen esnafı ile itici gelen pahalı ilçe. Bir top dondurma 5 TL.

Alaçatılılar işte bu durumu ‘böyle mi olacaktı?’ diye yorumluyor. Haklılar. Ama çaresiz değiller. Gerçek Alaçatı’nın ne olduğunu anlatmak, Alaçatı’yı dünya etkinlik ve festival takvimine sokmak için bu yıl Tasting Alaçatı ve Peak Talks etkinlikleri ile harekete geçtiler. Buna öncülük eden ise kendisi de bir Alaçatı aşığı olan Hip Atölye’den Nalan Miri Sözer oldu. Tasting Alaçatı sayesinde üç gün adeta 24 saate yayılan etkinlikler ile ‘Burası dünya çapında potansiyeli olan bir tatil destinasyonudur’ mesajı ‘Ege’nin Provans’ı sizi çağırıyor’ sloganıyla verildi.

Haberin Devamı

Her yıl yeni heyecan

Neler yoktu ki Tasting Alaçatı’da... ‘Dondurmino’ Mehmet Ali Akbulut ile dondurmanın tarihine yapılan yolculuktan tutun, Levon Bağış’tan şarabın inceliklerini öğrenmeye, deniz kenarında yoga keyfine, Meriç Köyatası ile denizciliği kendi elleriyle hazırlığı enfes deniz mahsulleri eşliğinde konuşmaya kadar sayısız etkinlik Alaçatı’nın fark edilmeyenlerini yeniden ön plana çıkarmaya yetti. Her etkinlikte bu cennet köşesine ev sahipliği yapan ve ağızlarından ‘Alaçatımız’ sözü düşmeyen kişilerin imzası vardı. Tasting Alaçatı önümüzdeki yıl çok daha güçlü bir şekilde dönecek. Amaç bu etkinliği Kuzey İtalya’daki Piamonte bölgesindeki gibi insanların her sene heyecanla gelmelerini sağlayacak bir projeye dönüştürebilmek.

Sıradışı insanların sıradışı buluşması

Tasting Alaçatı kapsamında Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şefleri, tadım uzmanları, Ege’nin başarı hikayesi haline gelmiş isimleri, hikayelerini ‘Peak Talks’ etkinliği ile keyifli sohbetlerde paylaştı.

Haberin Devamı

Rüya aleminde lavanta hasadı

Festivalin en keyifli etkinliklerinden biri Vadi Alaçatı’da lavanta toplamaktı. Aşk Gemisi dizisinde kullanılan gemiden arta kalan ahşap malzemeler ve yataklar kullanılarak yaratılmış bungalovlarıyla Alaçatı’nın Toskana Vadisi’ni yaratan Dr. Bülent Özcan, misafirlerine adeta bir rüya aleminde seslendi.

Alaçatı manifestosu

Alaçatı’nın en sevilen simalarından biri olan Salim Kadıbeşegil, ‘1990’lı yılların ortalarından itibaren herkesin Alaçatısının altını dolduran hususları sıraladığı’ bir manifesto hazırlamış.