Gazete Vatan Logo

Özgürlüğe kadeh kaldırdılar!

Edirne Cezaevi’nde beş aydan uzun süre casusluk suçlamasıyla tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen iki Yunan askeri, uçakta kadeh kaldırdı. Selanik Havaalanı’nda törenler ve sevinç gösterileriyle karşılandı

Özgürlüğe kadeh kaldırdılar!

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı ‘Hudut Kartalları’ adlı sınır birliği ekiplerinin devriye görevi sırasında Pazarkule yakınlarında 1 Mart’ta yakalandıktan sonra tutuklanan Yunanistan ordusundan Teğmen Aggelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitros Kouklatzis, önceki gün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Askerler serbest kalır kalmaz üst düzey Yunan yetkililer, Başbakanlığın özel jetini gönderdi.

Törenle karşılandılar

Yunan Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve üst düzey bir hükümet yetkilisinin de eşlik ettiği uçak yolculuğunda askerler, özgür kalmaları şerefine kadeh kaldırdı. Mitretodis ve Kouklatzis, Selanik Havaalanı’nda Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos ve yakınları tarafından törenle karşılandı. Yunanistan’daki en önemli dini bayramlardan biri olan “Meryem Ana Yortusu”nda serbest kalan iki askere evlerine kadar eşlik eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgo Katrogalos da, “Bu neşe dolu bir gün, ailelerin sevincini paylaşıyoruz” dedi. Yunan askerleri Mitretodis ve Kouklatzis, savunmalarında sınırı yanlışlıkla geçtiklerini ileri sürerek, cep telefonlarındaki görüntüleri üst rütbelilere göndermek için çektiklerini iddia etmişti.

Haberin Devamı

YUNAN SAVUNMA BAKANI: Yeni bir dönemin başlangıcı olsun

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos “Umarım serbest kalmaları, Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olur” dedi. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da, “adaletin yerini bulduğunu” söylemiş “Atılan bu adım, Türk/Yunan dostluğunu ve iyi komşuluk ilişkilerini ve bölgedeki istikrarı güçlendirecek niteliktedir” demişti.

Aileleri, askerleri havaalanında karşıladı.