Gazete Vatan Logo

Özgecan Aslan'ın hayatı film oldu! Faint Sound 15 Aralık'ta vizyonda

4 farklı ülkede kadına şiddeti anlatan 'Faint Sound' belgesel filminin çekimleri tamamlandı. Found Sound belgeseli, Almanya, Rusya, İngiltere ve Türkiye'de dört farklı kadının erkek şiddetiyle öldürülmesini anlatıyor. Almanya'dan Maria P’nin, İngiltere'de Palmira Silva’nın, Rusya'dan Tamara Samsonova’nın hayatından esinlenilen belgeselde, Türkiye’den ise 2015 yılında Mersin’de bindiği minibüste vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın hayatı konu ediliyor.

Özgecan Aslan'ın hayatı film oldu! Faint Sound 15 Aralık'ta vizyonda

Boston Üniversite'sinde okuyan Chris Surnames'in akademik tezi ve festivaller için hazırladığı Faint Sound belgeseli dört farklı ülkede dört farklı kadına şiddeti konu alıyor. Belgeselde Türkiye'den Özgecan Aslan'ın hayatına yer verildi.Almanya,Rusya,İngiltere ve Türkiye'de çekimleri yapılan belgeselde Erkan Can, Maral Büyüksaraç ,Eliana Ostro,Tony Leandro,Griselda Velazques,Stepan Vasiliev ve belgesele sesiyle eşlik eden Hatice Aslan yer alıyor. Merakla beklenen belgeselin fragmanı da ilgi buldu.

15 ARALIK'TA VİZYONDA

Berlin'de çekimleri sırasında Almanya'da destek alan Surnames, Türkiye'den kadına şiddetin sesi olan Özgecan Aslan'ın hayatını belgeselinde yer verdi. Uluslararası festivallerden ödül beklenen belgesele Türkiye'den de destek yağdı. Büyük ilgi bulan belgesel 15 Aralık'ta vizyon yapacak. Belgesele hem Almanya'da hemde Türkiye'de gala yapılıyor.

ÖZGECAN UMUT OLACAK

Filmin geliri çocuklara şiddetten uzak bir dünya amacıyla bireysel silahsızlanma için çalışmalar yapan Umut Vakfı'na bağışlanacak.

Haberin Devamı

ÖZGECAN ASLAN'I MARAL BÜYÜKSARAÇ CANLANDIRDI

Belgeselde Özgecan Aslan'a benzerliğiyle şaşırtan Maral Büyüksaraç, Özgecan Aslan'ı canlandırıyor. Ata Koleji'nde ikinci sınıfta okuyan Maral Büyüksaraç Haldun Dormen, Ali Poyrazoğlu, Müjdat Gezen gibi hocaların öğrencisi. Büyüksaraç, Özgecan Aslan rolü için 'kendimi şanslı hissediyorum. Erkan Can sette babam rolündeydi ama gerçekte bana sette babam gibi davrandı. Sette inanılmaz deneyimlerim oldu ama bizim ekip olarak amacımız Özgecan yasasının onaylanması 'dedi.