Gazete Vatan Logo

Oyuncunun lügatında ‘sınır’ kelimesi olmamalı

Kalbimdeki Deniz dizisinin Şebnem’i Zeynep Şarlıgil, oyunculukta rol seçmediğini söylüyor ve “Rol seçip, karakter ayrımı yapmam. Proje ilgimi çekerse karakterin ne olduğu benim için hiç önemli değil” diyor.

Oyuncunun lügatında ‘sınır’ kelimesi olmamalı

Küçük yaşlardan beri oyuncu olacağım diyor muydunuz?

İlkokuldan beri tiyatro oyuncusu olmak istiyordum. Bu isteğime sinema ve dizi oyunculuğunu da ilave ederek idealime ulaştım. Bu uzun bir süreç tabi ki. Sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekir. ‘Ben oldum’ dediğiniz anda bitersiniz

Kalbimdeki Deniz dizisinde canlandırdığınız “Şebnem’ ile yeni sezonda izleyiciyi ne tür sürprizler bekliyor?

Şebnem; bana göre, olgunlaşmamış, sevgiyi, aşkı prensipleri olmadan yırtıcı ve bencil bir kız. Bu yüzden de hayatını çıkmaza sokmakta çok başarılı. Evli erkeklerle ilişki kurmama konusunda çok kararlı gözükse de, prensiplerine sahip çıkamadığı için Hülya karakteri tarafından kandırılıp, onun kötü niyetine kolaylıkla alet oluyor. Aslında kıvrak zekâsı ve özündeki iyi niyet onu dizinin mutlak kötüsü olmaktan kurtarsa da onu intihara sürükleyen aptalca hamleleri bu sezon saflığını kaybetmesine neden olacak gibi duruyor.

Farklı tiplemeleri oynamayı seviyorum

Rol seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Rol seçerken karakter ayrımı yapmıyorum, projeye dikkat ediyorum. Proje ilgimi çekiyorsa karakterin ne olduğu benim için önemli değil. Önceki işlerime bakarsak çok farklı karakterleri canlandırdığımı görürsünüz. Farklı tiplemeleri oynamayı seviyorum.
Sette kurallarınız varmıdır?
Kurallar oyuncuyu sınırlar. Oyuncunun lügâtında “sınır” kelimesi olmamalı. Sınırladığınız her şey canlandıracağınız karakteri sabote eder. Kkendimi sınırlamaktan çok rolüm dâhilinde her noktaya ulaşıp, kendimi beslerim.
Evlendim mutlu ve huzurluyum
Oyunculukta hedefleriniz nelerdir?
Oyunculuk görsel bir sanat. Fiziksel fonksiyonlarımı geliştirmeyi hedefliyorum ve buna çalışıyorum.
Kısa bir süre önce evlendiniz. Evlilik hayatınızda neleri değiştirdi?
Evlenip sahip olduğumuz aileyi genişlettik ve kendi küçük ailemizi kurduk. Bu çok mutlu ve huzurlu bir duygu. Artık sofralarımız daha keyifli. Evliliği herkese tavsiye ederim ama evlenmek için doğru insanı bulana kadar acele etmemek gerekiyor. Aceleye gelmiş bir evlilik travmatik bir süreç olur. ten geçmenize yol açabilir. Can yoldaşı olmak lazım aslında...

Haberin Devamı