Gazete Vatan Logo

Oyunculukta eğitim şart

Hazal Türesan oyunculuğa tutkuyla bağlı biri. İyi bir eğitim ve işini sevmenini başarının temeli olduğunu söyleyen Türesan, “Yapabileceklerimi, sınırlarımı çok iyi biliyorum" diyor.

Oyunculukta eğitim şart

Çılgın, hep pozitif ve anaç biri olduğunuz söyleniyor doğru mu?

Kendimi bildim bileli çok korumacı bir yapım var. Dışarıdan bakıldığında anaçlık olarak nitelendiriliyor olabilir. Sanırım beni pozitif olmaya iten yanım da bu. Hayatın tüm zorluklarına karşı kendimi ve sevdiklerimi koruyabilmenin en iyi yolunun pozitif olmak olduğuna inanıyorum. Çılgınlığa gelince insanın kendini buradan tarif etmesi çılgınca geliyor bana ve bu kadar çılgın değilim.

Tatlı İntikam'daki rolünüzün aksine yeni dizide tam bir ters köşe yaptınız. Özel bir tercih miydi?

Bir oyuncu olarak yeni bir karakter yaratmak bu işin en heyecan verici kısmı. Dolayısıyla rol ne kadar farklı olursa ben de o kadar heyecan ve aşkla devam ediyorum işimi yapmaya. Zaten kendini tekrar etmek sadece oyunculukta değil, hayatın her alanında sıkıcı bence. Dolayısıyla Yasemin'i seçmemin en önemli sebeplerinden biri rolün bir önceki rolümden farklı olması.

Karakterinizin en sevdiğiniz ve sevmediğiniz özelliği ne?

Bir oyuncu olarak karakterimi her yönüyle seviyorum. En tehlikeli insan hırsları için her şeyi kurban edebilen insandır. Duygusallığı bir kenara bırakıp Yasemin'e baktığımda gördüğüm en kötü özelliği bu. En sevdiğim yanı da espri anlayışını kaybetmemesi.

Haberin Devamı

Oyunculukta ne kadar iddialısınız? Oynayacağınız en iddialı rol hangisi olur?

Uluslararası İlişkiler üçüncü sınıf terkim. Üçüncü sınıfta bir bölümü bırakıp oyunculuk okumayı seçmemin sebebi kendimi bu işte var edebileceğimi görmemdi. İyi bir okulda iyi hocalardan iyi bir eğitim aldım. Ve mesleğimi severek heyecanla yapıyorum. Bence iyi bir eğitim ve işini sevmek başarının temeli Durduğum yeri, yapabileceklerimi ya da yapamayacaklarımı, sınırlarımı biliyorum. İşte bu yüzden kendime ve yaptığım işe güveniyorum. Ne kadar kısmını ölçemesem de iddialı olduğumu söyleyebiliriz. Oynayabileceğim en iddialı rolün ne olduğunu da, bir gün oynadığımda sizinle beraber göreceğim.

Aşk insanın tamamlanma hali

Peki ya aşk ve ilişkilere dair bakışınız nasıl?
Hayata hepimiz eksiklerle başlıyoruz ve yaşam tamamlanma arzusuyla devam ediyor. Aşksa bu puzzleın en kıymetli parçası. Tabloya o eklendiğinde manzara şahane oluyor. Benim için aşk bir tamamlanma hali. Ama benim manzaram henüz şahane değil.
Peki nasıl biri sizi etkiler?
İşini iyi ve aşkla yapan bir erkek benim için her zaman etkileyicidir. Bunun yanına tatlı bir gülümsüme eklendiğinde ise etkisi iki kat artar.

Haberin Devamı