Gazete Vatan Logo

Oyunculuk varış noktası değil

Yıllardır bale eğitimi alan ve aynı zamanda piyano çalan Ezgi Emrealp, oyunculuktan vazgeçemiyor. “Oyunculuk bir varış noktası değil uzun bir yolculuk” diyor.

Oyunculuk varış noktası değil

Oyunculuğa nasıl başladınız?

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümü ile başlayan üniversite hayatım, İngiltere’de Heriott-Watt Universitesi işletme bölümü ile son buldu. İstanbul’a kesin dönüş yaptıktan sonra ilk işim tiyatro eğitimi almak oldu. Ardından Osman Yağmurdereli Sanat Akademisi’nde Hilal Saral’dan kamera önü oyunculuğu eğitimi aldım. Böylece kendimi bir anda içinde olmak istediğim bu sektörde buluverdim.

Hayaliniz neydi peki?

Oyunculuk, küçüklüğümden beri istediğim bir şeydi. Her 2 yılda bir AKM’de piyano ve bale resitallerim olurdu, sahneye küçücük yaştan alışıktım. Tiyatro ile ilgilendim, kurslara gittim. İş üniversitede bölüm seçmeye gelince, insan “ne olacak” endişesiyle hayallerini bir kenara koyabiliyor.

Renkli bir karakteri oynuyorum

Yeni projeniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
“Sosyetik Gelin”, şehir hayatından kaçan ve kasaba hayatında bambaşka yönlerini keşfeden bir genç kızın hikayesini anlatıyor. Çok keyifli bir konusu var. Canlandırdığım karakterin ismi Şahane, hikayenin en renkli karakterlerinden biri.
Filmin senaryosunda sizi en çok etkileyen ne oldu?
Sosyetik Gelin benim ilk film projem. Senaryoyu ilk okuduğum anda “Evet, ben bu projede olmalıyım” dedim. Oynadığım karakteri ve hikayeyi sevdim. İnsan, çevresi tarafından üzerine yapıştırılan sıfatlardan ve zorunluluklarından uzaklaştığında, bambaşka yönlerini görebiliyor.
Sanırım modayla da ilgileniyorsunuz...
Bale yaptığım yıllar boyunca tütüler ve tül etekler giydim. İnsan kendini gerçekten bir masal prensesi gibi hissediyor eteklerle. Kendime diktirerek başladım aslında, aklımda buna özel bir marka kurmak yoktu. Fakat çevremden onlara da etek yapmam için o kadar çok istek aldım ki, internet üzerinden kendi markamı kurmuş oldum böylece. “ezgiedotcom” oyunculukla birlikte sürdürmek istediğim bir iş oldu benim için.
Oyuncu olmak hayatınızda nasıl bir rol üstleniyor?
Oyunculuk dediğimiz şey bir bütün bence, sadece ekranda gözükerek, rol alarak oyuncu olunmuyor. Okumak, izlemek, sabretmek, gözlemlemek gerekiyor. Kendini yenilemek, duyularını zorlayıp yeni duygular tanımak gerekiyor.
Bir tiyatro oyununun karakteri olsaydınız hangi karakteri seçerdiniz?
Lady Macbeth! Kendimden farklı karakterleri canlandırma fikri beni çok heyecanlandırıyor.

Haberin Devamı