Gazete Vatan Logo

Oyunculuk için doğmuşum

Arabesk Müzikali’nde “Doktor” adlı şarkıyı seslendiren Nihan Tarhan, beş yaşından beri oyuncu olma hayali kurduğunu söylüyor.

Oyunculuk için doğmuşum

Oynadığınız oyun olan arabesk müzikalinden bahseder misiniz?

Arabesk Müzikali çok taze. Bu yüzden çok heyecanlıyım. İrfan Kangı’nın yazdığı, Dost Elver’in yönettiği ve oynadığı, 17 kişilik bir tiyatro. Gerçekten bir arabesk filmi gibi. İlk başta okuduğumda nasıl olacak falan demiştim ama öyle güzel sahnelenip, danslarla öyle güzel birleştirildi ki. Müzikler hepimizin içinde olan, hepimizin bildiği şarkılar. O şarkılarla birlikte tam bir arabesk hikaye olduğu için, acıtan, ağlatan, zaman zaman güldüren bir oyun Arabesk Müzikali.

Nasıl bir rolünüz var bu müzikalde?

Bu müzikaldeki rolüm tam bir Erkek Fatma. Mahallenin Alican’ı. Aşık bir kız ama erkek gibi büyümüş. Pek böyle annesi, ablası olmadığı için, daha çok sınırlarını erkek gibi koymaya çalışmış bir karakter. Mahallenin zıpır delikanlısı olma yolunda ilerleyen bir kız çocuğu.

Drama oynamak istiyorum

Dizilerde genelde komedi oynadım şimdiye kadar. TV’de dram oynamayı çok istiyorum. Oyuncu hep kendini zorlayacak rolleri oynamak ister. Hakikaten üzerinde düşüneceğim, beni tabiri caizse yıpratacak, o karaktere girmek için elimden geleni yaptığım ve kendimi çok zorladığım, başka biri olmaya çalıştığım bir rol isterim.

Haberin Devamı

Erkek Fatma’yı daha naif canlandırdım

Nasıl hazırlandınız bu role?

Aşık bir karakter olduğu için çok fazla erkek gibi oynamak istemedim bu rolü. Daha çok böyle ağır erkek Fatma değil de, daha duygusal, daha naif canlandırmaya çalıştım.

Oyunda şarkı söylüyorsunuz. Önceden hiç böyle bir deneyiminiz olmuş muydu?

Beş yaşımdan beri şarkı söylüyorum. Abim ve babam müzisyen olduğu için evde şarkı söyleyerek büyüdüm diyebilirim. Onlarla şarkı söyleye söyleye alıştım. Babam emekli bir müzisyen. Abim solist. Gerçekten kız çocukları böyle tarağı eline alıp şarkı söyler ya, aynı o şekilde geçti çocukluğum. Abim ile de aynı zamanda sahneye çıkıyorum arada bir. Onları dinlemeye gittiğim zaman mutlaka beni sahneye alırlar. Bu benim için büyük bir sahne tecrübesi oldu.

Oyunculuk yerine başka bir mesleğe yönelseydiniz eğer, bu meslek ne olurdu?

Haberin Devamı

Ben oyunculuk için doğmuşum. Oyunculuğu ve şarkı söylemeyi çok seviyorum. Babam müzisyen olduğu için çocukluğumda animasyonlara çıkardım. O 5 yaşındaki kız çocuğu olarak alkış almaya alışmıştım. İçime küçük yaşlarda girdi oyunculuk.