Gazete Vatan Logo

Oyuncuların ömrü teklif bekleyerek geçiyor

Sunucu ve oyuncu Fatoş Kabasakal, iyi bir senaryo beklerken oyunculuğunu tiyatroyla besliyor. Başrol yerine yan rollere daha yakın olan Kabasakal, “İstediğim rol gelmedikçe yokum” diyor.

Oyuncuların ömrü teklif bekleyerek geçiyor

Uzun süreden beri sadece sunuculuk yapıyorsunuz. Neden oyunculuğa ara verdiniz?

4 yıldır Biz Bunu Beğendik diye Beyaz TV'de bir program sunuyorum. Programda komik videolara yer veriyorum. Bunun dışında üç yıldır tiyatro yapıyorum. Oyunculuğa ara vermedim aksine tiyatroyla bunu daha çok sevdim. Neşe-i Muhabbet adında bir oyunda rol alıyorum. Ama iyi bir senaryo ve rol gelmedikçe bir dizide olmam.

Neden?

Çünkü zaten devam eden işlerim var. Tiyatro yaptığım için bu beni oyunculuk anlamında zaten tatmin ediyor. Ama yeni sezonda büyük ihtimalle bir dizim olacak. Bu devirde dizi tutturmak da zor. Tutanlar birinde yer alabilmek için alsında titiz davranıyorum. Ama istediğim gibi bir rol gelmezse çok da önemli değil.

Peki beklemek sizi sıkmıyor mu?

Oyunculuğun yüzde 50'si beklemek. Sette ayrı beklersin, iyi bir iş gelmesini ayrı beklersin. Benim de şu an yaptığım bu.

Kurallarınız var mı?

Eskiden vardı ama artık yok. Gençken onu yapmam, bunu yapmam derdim ama artık hiç öyle bir şeyim yok. Herhalde olgunlaştıkça bunu aştım. Şimdi bir rol neyi gerektirirse yaparım. Birçok film teklifi aldım ama sevişme, öpüşme sahneleri var diye kabul etmedim. Bana uygun olmadığını düşündüm gelen rollerin ama şimdiki aklımla düşündüğümde gayette olabilirmiş diyorum.

Haberin Devamı

Doğru adamı bulunca çocuk yapacağım

Daha çok sizi yan rollerde izledik. Neden?

Başrol büyük sorumluluk ve ağırlık. Dizinin başarısı da başarısızlığı da başrolün üzerine yıkılıyor. İlerleyen zamanlarda başrol olabilirim ama çok iyi bir dizide yan rol olmak bence çok daha iyi. Diğer türlü başrol olup işin tutmayınca insana büyük çöküş yaşatabilir. Ama ikinci rollerde çıkış yakalarsan hiç düşüş yaşamazsın. Benim için başrol değil ana castta yer almak daha önemli.

Daha farklı bir program yapmayı düşünüyor musunuz?

Başka tarzda programlar sunmak istiyorum ama insanlar beni çok naif ve kırılgan gördükleri için başka bir formata oturtamıyor. Oysa ki çok iddialı ve sert bir program da sunabilirim. Kadın programları için evli ve çocuklu olmanı, daha kadınsı ve yuvarlak hatlara sahip olmanı istiyorlar. Böyle bir algı var ve bence çok saçma. İlla bir kadın programı sunmak için orta yaşlı, evli veya çocuklu olmak gerekmiyor. Bir şeyleri yapabilmek için evlenmek şart mı? Çok saçma!

Haberin Devamı

Aşık olduğunuz biri var mı?

Doğru adamı hala bulamadım. Zor bir insanım ama görselliğe önem vermiyorum. Benim için bir erkeğin merhametli ve dürüst olması çok önemli. Böyle birini arıyorum. Çünkü merhametli insan karşısındakine kıyamaz. Umarım bulacağım. Yaz geldi her an aşık olabilirim. Uzun zamandan beri hayatımda kimse yok ve artık aşık olmak istiyorum. İllaki aşk olacak hayatımda. Ve hayattan beklentim doğru adamı bulduğumda ondan çocuk yapmak.