Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Oyuncular için en kritik ekipman: Klavye

Oyuncular için en kritik ekipman: Klavye

Oyun tutkunları bilirler ki klavye, en kritik oyun oynama ekipmanlarının başında gelir. Ekran çözünürlüğü, işletim sistemi, hafıza boyutu istediğiniz gibi olsa da klavyeniz içinize sinmiyorsa oyun zevkiniz yarım kalabilir…İyi bir klavye nasıl olur, size ne konforlar sağlar şimdi biraz ona bakalım.

Tasarımı önemli

Klavyenin tasarımı bileklerini ağrıtmayacak şekilde ve parmaklarınızı uzatarak bütün klavyeye yetişebileceğiniz boyutlarda olmalıdır. Böylece anlık reaksiyonlar gerektiren oyunlarda kolunuz veya bileğiniz çok fazla hareket etmeden istediğiniz tuşa basabilirsiniz. Ayrıca tuşların arka plan ışıklandırması ve parmak uzunluğunuza göre tasarlanmış klavyeler oyun zevkinizi artırır.

Tuş hassasiyeti önemli

Özellikle oyuncular için zamanla yarış söz konusudur. Bu sebeple klavye tuşlarının basınca karşı aşırı hassas olması gerekir. Minik bir dokunuşta bile basıncı algılamalı ve gösterdiğiniz reaksiyonu anında ekrana yansıtmalıdır.

Mekanik klavye

Günlük hayatta aynı anda klavyede kaç tuşa basabileceğiniz herhangi bir fark yaratmasa da oyuncular için oldukça önemlidir. Mekanik klavyeler, aynı anda bütün tuşlara basılabilme özelliği taşır çünkü her bir tuş için ayrı mekanik anahtar mevcuttur.

Haberin Devamı

Fiyat performans

Hem istediğini tasarım ve teknik özelliklere sahip hem de uygun fiyatlı klavyeleri bulmak çok önemlidir.

Bu bir ilandır