Türk dizilerine yoğun ilgi

Bu yıl 15-18 Ekim tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen, dünya televizyon içerik marketi MIPCOM sona erdi. Türkiye’nin neredeyse tüm televizyoncularının katıldığı markette hem Türk dizilerine ilgi yoğundu, hem de Türklerin birbirine... İstanbul koşturmasında bir araya gelemeyenler olarak birbirimizle hasret giderdik. Peki, MIPCOM’da neler oldu? Yıllardır Türk dizilerinin yurt dışı satışı dendiği zaman aklımıza Global Agency CEO’su İzzet Pinto ve İnter Medya CEO’su Can Okan gelir. Bu kez pazara MADD ve Ateş İnce de eklendi. Haliyle benim en merak ettiğim yeni dizilerden en çok hangisinin satıldığı oldu. İzzet Pinto bu fuarda en çok Gülperi dizisinin dikkat çektiğini söyledi. Zaten Gülperi için düzenlediği partiye ilgi yoğundu. Can Okan ise Bir Zamanlar Çukurova ve Çukur’a ilginin arttığını vurguladı. Bu arada Bir Zamanlar Çukurova MIPCOM’da gerçekleşen Fresh TV’de dünyanın en iyi dizileri girdi. Ateş İnce Kızım ve Çarpışma’ya çok talep olduğunu ekledi.

Türk dizilerine yoğun ilgi

ABD’ye Kara Sevda’yı sattık

Haberin Devamı

Türkiye’de dizi sektörü pek iyi gitmiyor ama İnter Medya CEO’su Can Okan yurt dışında Türk dizilerine ilginin artarak devam ettiğini söylüyor: “Her markette listemize yeni ülkeler ekleniyor. Mesela Amerika’nın İspanyolca yayın yapan en büyük kanalına önce Fatih Harbiye’yi sonra da Kara Sevda’yı sattık. Çukur şu anda 20 ülkeye satıldı. Yakında 30 ülkeye daha satıldığını duyarsanız şaşırmayın. Acun Medya’yla işbirliğine gittik ve Exathlon’un satışını aldık. Bu fuarda ona da ilgi yoğundu. Günlük dizimiz Beni Affet çok satılıyor. Düşünün Fas’ta 66.5 share alıyor.”

Ama benim merak ettiğim konu şu: Madem Türk dizileri yurt dışı satışlarıyla yaşıyor. Öyleyse bir dizide ne olursa satılır? Okan, “Her ülkede bir insanın başına gelebilecek dertlerin işlenmesi gerekli. Ama onların çözümleri de olmalı. Umut vermesi gerekiyor. Kadın odaklı ama modern işler satılıyor” cevabını veriyor. Peki oyuncuların yurt dışı satışına etkisi var mı? Okan, “Eskiden daha fazla oyuncu odaklı işler satıyorduk. Şimdi işimiz hikaye odaklı olmaya başladı. Bence ana satış elemanımız hikayelerimiz. Çünkü o olunca her şeyi satabiliriz” diyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR