TV8’de ne izleyeceğiz?

Bu yıl her kanalın ocak ayına kadar ne yapacağı belli! Kimsenin çok büyük bir aksilik olmadıkça planını bozmaya da niyeti yok. Çok fazla yedek hazırlığı da yok! Sanırım ilk defa her kanal genel müdürünün aynı dilden konuştuğu bir süreçten geçiyoruz. TV8 ise her zamankinden daha iddialı bir giriş yaptı ekrana. Bugün TV8 Genel Müdürü Aslı Çini Yaşaroğlu’yla bir araya geldik ve kanalın yeni sezonunu konuştuk.

TV8’de ne izleyeceğiz

Format kanalı olarak kabul görmüş TV8 iki tane dizi yapıyor. Niye böyle bir karar aldınız?

Çok şükür kanalımızın 5’inci yılına girdik. Belli bir oranı da yakaladık. Ancak bizim gündüz kuşağında kadın izleyici toplamamız gerekiyordu. Geçen yıl Serap Ezgü’yle yaptığımız Gerçeğin Peşinde ve Onur Büyüktopçu’nun sunduğu Yemekteyiz’le kanala çok ciddi bir kadın izleyici getirdik. Bu sene ters köşe bir şey, bir düğün formatı girdik. Bugün Düğünümüz Var gayet iyi gidiyor. Bir de yayınlandığı her ülkede 40-45 share alan MasterChef programını denedik ve sonucundan memnun kaldık. Bütün bunlarla kanalın özellikle kadın izleyicisi arttı. Onun verdiği cesaretle de dizi işine girdik. Bizim kanalımızın izleyicisi formata, filmlere ve artık gündüz kuşağına geliyor. Bunların yanına iki tane de dizi eklemek istedik. Hem ekranımızda çeşitlilik olsun istiyoruz, hem de dizilerin yurt dışı satışı var.

Haberin Devamı

TV8’de ne izleyeceğiz

Peki neden Jet Sosyete ve Kızım’ı seçtiniz?

Perşembe akşamları ekranda iyi bir AB izleyici kitlesi olduğuna inanıyorum. Jet Sosyete hem bir komedi dizisi olması nedeniyle, hem de kanalımızın AB kitlesine seyirci çekmesi açısından seçtiğimiz bir dizi oldu. Bir de kanalımıza yakışacak, izleyicinin “Bu kanalda niye böyle bir dizi yaptınız?” demeyeceği, global olabilecek bir projeyi uzun süredir arıyorduk. Bir yıldır da MedYapım’la çalışıyorduk. Sonunda Kızım olmasına karar verildi.

Dizi beğenildi. Ama çarşamba akşamı Sen Anlat Karadeniz ve Diriliş Ertuğrul gibi çok yüksek reytingli dizilerin karşısında olmasına tepki var. İzleyici sizden diziyi kısa sürede yayından kaldırmayacağınıza dair garanti bekliyor...

Haberin Devamı

TV8’de ne izleyeceğiz

MEDYADA DAYANIŞMA YARATILDI

Siz bir formatınız tutunca onu haftada 4-5 gün bile yayınlayabilen bir kanalsınız. Bu durumda biz sizin ekranınızda bu sezon ne izleyeceğiz?

TV8’de ne izleyeceğiz

Ekim ortasında O Ses Türkiye’ye başlıyoruz. Bu sezon Beyazıt Öztürk, Seda Sayan, Hadise ve Murat Boz’layız. Cumartesi ve pazar akşamları O Ses Türkiye izleyeceksiniz. Çarşamba akşamları Kızım, perşembe Jet Sosyete yayınlanacak. Elimizde ilk gösterimlerini aldığımız 21 tane Türk filmi var. Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar, Ahmet Kural-Murat Cemcir filmleri biz de... Çok geniş bir yelpazemiz var. Haftada bir akşam Türk filmi gireceğiz. Bir akşam da MasterChef yayınlanacak. Ancak onun gününe O Ses Türkiye başladıktan sonra karar vereceğiz. Gündüz kuşağında Gel Konuşalım, Gerçeğin Peşinde, Yemekteyiz, Bugün Düğünümüz Var ve Magazin 8’le devam ediyoruz. Ocak ayına kadar prototipimiz bu! Şubat ayında Survivor başlayınca dizilerin akıbetine, ülkenin durumuna göre yön değiştirebilirim.

Bu yıl her kanal ocak ayına kadar çok hazır. Büyük hareketler yok. Herkes temkinli gidiyor, sanki birbiriyle rekabet etmek yerine durumu düzeltmeye çalışan bir tavır var...

Haberin Devamı

Son iki yıldır kanallar arasında tamamen rekabetten uzak bir ilişki kurduk. Kanal genel müdürleri bir araya geliyoruz, oturup konuşuyoruz, birbirimizi bazı şeylerden haberdar ediyoruz, beraber bazı kararlar alıyoruz. Bu çok önemli bir şey. Çok zor bir dönemden geçiyoruz ve hepimizin konuştuğu şey hep beraber ayakta kalmak. Medyada daha şeffaf bir politika var. Medya bir dayanışma yaratmaya çalışıyor. Şu anda sektör için en önemli şey bu!

DİĞER YENİ YAZILAR