İstanbullu Gelin sinir bozucu bir açılış yaptı

Uzun zamandır İstanbullu Gelin’in yeni sezonu başlasın diye bekliyordum. Sonunda beklenen gün gelip çattı. Boran Ailesi’ne ne olduğunu izlemek için ekran karşısına geçtik. Süreyya’nın öldüğünü, Esma Sultan’ı öldürdüğünü öğrendiğimiz ve kızı Yaz’ın ondan ne kadar nefret ettiğini gördüğümüz bir sahneyle başladı sezon.

İstanbullu Gelin sinir bozucu bir açılış yaptı

Ne yalan söyleyeyim dumur oldum. Gayet sinir bozucu bir açılıştı. Bölüm boyunca da yukarıdan aşağıya düşen ve yardımcılarının Ayvalık’taki evine yerleşen Boranlar’ın yukarıya tırmanma çabasını izledik. Öyle büyük olaylar yoktu bölümde... Ama içinde bulundukları durumda değişip, dönüşen karakterleri tandık. 161 dakikalık bölüm nasıl aktı gitti anlamadım. Zeynep Günay Tan’ın rejisi, Deniz Akçay Katıksız’ın cümleleri ve oyuncuların şahane performanslarıyla İstanbullu Gelin yine bu sezona damgasını vuracağını belli etti. Daha önce yazmıştım, bu sezon Meral Çetinkaya ve İpek Bilgin sahnelerinde oyunculuk şöleni izleyeceğiz diye... Bölümün son 5 dakikasında bunu gördük. Bundan sonra daha lezzetli bölümler izleyeceğiz. Zira; Boranlar Ülfet Kavaklı’nın alt katına taşınıyor. Üstelik Adem’e yardım edip Boranlar’ın peşine takan da Ülfet Kavaklı imiş. Bu sezon Ülfet ve Esma geçmişin yüklerini bir bir masaya sererken bundan en fazla etkilenenler çocuklar olacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Kanalın Ayla hamlesi

Fox TV, 2 Ekim Salı akşamı Kadın dizisinin yeni sezonunu açacak. Ancak öncesinde yazın kaybettiği seyirciyi ekrana yeniden çağırmak için güzel bir hamle yapıyor. Geçtiğimiz yılın en çok izlenen filmi Ayla, salı akşamı Fox TV’de ekrana gelecek. İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Ali Atay, Damla Sönmez, Murat Yıldırım’ın başrolleri paylaştığı filmi, izlemeyen varsa mutlaka salı akşamı izlemeli. Özellikle İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay’ın performansı görülmeye değer! Ayla’nın TV izlenmesi yüksek olacaktır. Böylece uzun süredir salı akşamları Fox’a uğramayan izleyiciyi Kadın başlamadan ekrana çekmiş olacak kanal!

Adana Film Festivali başlıyor

Yarın 25. Uluslararası Adana Film Festivali başlıyor. Bende bir hafta boyunca orada olacağım. Sabahtan gece yarısına kadar film izlemeyi özlemiştim. O nedenle bu festivali bol bol film izleyerek değerlendireceğim. Jüri başkanlığını Tomris Gritlioğlu’nun yaptığı, Ahmet Mümtaz Taylan, Cihan Ünal, Mehmet Açar, Mustafa Presheva, Nebil Özgentürk ve Tuba Büyüküstün’ün jüri üyesi olduğu ulusal uzun metraj film yarışmasında oldukça iddialı 15 film yarışıyor. Mahmut Fazıl Coşkun’un Anons, Ali Kemal Çınar’ın Arada, Abdurrahman Öner’in Aydede, Özkan Çelik’in Babamın Kemikleri, Mehmet Güreli’nin Dört Köşeli Üçgen, Banu Sıvacı’nın Güvercin, Osman Nail Doğan’ın Güvercin Hırsızları, Murat Düzgünoğlu’nun Halef, Hüseyin Karabey’in İçeridekiler, Ömür Atay’ın Kardeşler, Semir Aslanyürek’in Kaos, Tolga Karaçelik’in Kelebekler, Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin

Haberin Devamı

Sibel, Burak Çevik’in Tuzdan Kaide, Emre Yeksan’ın Yuva filmleri büyük ödülü almak için yarışacak. Toplam 900 bin lira para ödülü verilecek festivalden en iyi film 350 bin lira kazanacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR