İki kanalın dizi hamlesi

Ekonomi bir yerde hasar almaya başladıysa televizyon sektörünün bundan kaçışı yoktur. Zaten televizyon sektörü uzun süredir bir kriz içindeydi. Bu son krizin ekranı nasıl etkileyeceğini de hep birlikte göreceğiz. Ancak görünen o ki, her kanal artık daha tedbirli ve adımlarını daha sağlam atarak gidecek. Son zamanlarda iki kanal hamleleriyle beni şaşırtıyor. Biri zaten kurulduğundan beri formatlarıyla konuşulan TV8. Herkesin format aradığı bir dönemde dizi yayınlamaya karar verdi. Bunun çok doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum. Hatta bir televizyon kanalında drama da olması gerektiğini savunduğum için geç bile kalındı. MF Yapım-Fatih Aksoy-Faruk Bayhan’ın yapımcılığını üstlendiği, My Fair Lady isimli Kore dizisinden uyarlanan Küçük Bir Hikaye’nin başrolünde; Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Beren Gökyıldız ve Tugay Mercan rol alıyor. TV8’de dizi izleme alışkanlığı olmayan izleyici için bu işin en çok ihtiyacı olan kelime “sabır” olacak. Çünkü diğer kanallar kadar yüksek bir başlangıç yapmayabilir. Kanalın bu dizinin arkasında durup seyirciye dizi konusunda güven vermesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki kanalın başka dizilerle de çeşitlenmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Her güne dizi var

Beni şaşırtan diğer kanal Show TV. Her zaman konsept bir iş ve bolca format yaptı kanal. Hatta son dönemde en çok format deneyen kanal olduğunu söylersek hata etmiş olmayız. İyi ki de denediler. Ekranda farklı şeyler izlememizi sağladılar. Fakat gelen haberler Show TV’nin bu sezon prototipini dizilerle dolduracağı yönünde... Yani her güne bir dizisi var. Herkesin format yayınlayacağını açıkladığı bir dönemde Show TV’nin bu hamlesi şaşırtıcı. Şu anda zaten Ay Yapım’la Çukur, Süreç Film’le Meleklerin Aşkı ve Yeni Gelin dizileri var ekranda. Mint’in hazırladığı Keşke Hiç Büyümeseydik yakında başlıyor. Fakat yeni sezonda Tims&B Gülperi, Pastel Film Geride Kalan dizilerini hazırlıyor Show TV için... Hatta Ay Yapım’ın bir dizi hazırlığı içinde daha olduğu biliniyor. Büyük ihtimalle Kıvanç Tatlıtuğ’un yeni dizisi de Show TV’de olacak. Görünen o ki; bu zorlu süreç için her kanal bir çıkış yolu hazırladı. Bakalım, Show TV krizi fırsata çevirecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

“Yeni Bir Ben” Kanal D’de

Malum en büyük şikayetimiz kendimiziz. Hepimiz fiziğimize o kadar takmış durumdayız ki, düşünün sadece sosyal medyaya fotoğraf yüklemek saatlerimizi alıyor. Bir fotoğrafa bir sürü filtre uygulayıp hayal ettiğimiz yeni bir kendimiz yaratıyoruz. Ancak bu şimdinin değil, her dönemin sorunuydu. O nedenle değişim formatları her zaman, her ülkede izlendi. Hepimizin de ilgisini çekti. Şimdi bu programlara bir yenisi ekleniyor. Kanal D, ‘Yeni Bir Ben’ isimli bir yarışma programına başlıyor. Program, beş farklı kadının hikâyesini baştan yazma iddiası taşıyor. Fiziken ve ruhen yeni biri olmaya ihtiyaç duyan beş kadının psikolojik destek alarak hayatlarındaki eksik duygunun tamamlanmasını hedefleyen programda; modacılar da yarışmacıların fiziksel görünümü için çaba harcayacak. Raşit Bağzıbağlı, Tuvana Büyükçınar ve Şebnem Dönmez’in jüri olduğu program hafta içi her gün ekrana gelecek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR