Kızlar ‘2. Sayfa’yla ekrana dönüyor

Geçtiğimiz sezon ekranlarda magazin programları hem aldıkları cezalarla, hem de haberleriyle çok konuşuldular. Ama haber yapmaktan çok sunucularının haber olduğu anlara şahit olduk. Kimse kusura bakmasın, magazin programının yorumcusu gazeteci olduğunda ortaya gerçek, samimi ve dikkat çekici şeyler çıkıyor. Cengiz Semercioğlu partneri Sema Denker olduğunda, Ali Eyüboğlu partneri Ceren Akdağ olduğunda daha samimi bir iş izliyoruz. Çünkü hepsi gazeteci, kimsenin ego derdi yok. Mesleğin ilkelerini biliyorlar. O nedenle de kanallarına her gün ceza gelecek hamleler yapmıyorlar. Fakat işin en önemli kısmı seyirciye güven veriyorlar.

Yarın sabah 10.30’da teve 2’de

Mesela Ali Eyüboğlu bir programda olduğunda biliyorsun ki yalan olmaz, doğru haber vermek için herkesle tartışır, gerekirse kavga bile eder.

İşte “Ekranda böyle gerçekliklere ihtiyacımız var” derken mail kutuma bir basın bülteni düştü ve kendimi gülümserken buldum. Çünkü geçtiğimiz sezon gözüm onları ekranda aramıştı. Televizyon ekranında magazin programlarının Ronaldo ve Messi’siydi onlar ama bir sezon ara verdiler. Gözümüzü de yollara diktiler. Sanırım isimlerinden çok herkes onları “Kızlar” olarak tanımlıyor. Yıllardır bir aradalar ve bu işin bir ekip işi olduğunun kanıtı onlar... Lafı fazla uzatmaya gerek yok. Deneyimli gazeteciler Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel Salt’tan bahsediyorum. Sürprize gelince; Müge ve Gülşen’in markası 2. Sayfa yarın sabah 10.30’dan itibaren hafta içi her gün teve 2 ekranında olacak. “Ekrana yeniden hoşgeldiniz kızlar.” En özel haberleri sizden takip ediyor olacağım.

Haberin Devamı

Bu dizinin performansı önemli

Üs Yapım-Süreyya Önal’ın yapımcılığını, Volkan Yazıcı ve Nilüfer Aydın’ın senaristliğini, Sadullah Celen’in yönetmenliğini üstlendiği Elimi Bırakma bu akşam saat 20.00’de TRT 1 ekranında başlıyor. Alina Boz, Alp Navruz, Seray Gözler, Dolunay Soysert, Cemre Gümeli, Burak Tamdoğan, Gökçe Yanardağ, Ertuğrul Postoğlu, Ebru Aykaç, Batuhan Ekşi’nin rol aldığı dizi; sahip olduğu tüm değerleri bir gecede kaybeden Azra’yla benzer kaderi paylaştığı Cenk’in yollarının kesişmesiyle başlıyor. “İnsanın dönüp gidebileceği bir evinin ve ailesinin olması dünyanın en büyük hazinesidir” mottosu üzerine kurulu olan dizi; ailenin öneminin bir kez daha altını çizecek. TRT 1’de uzun zaman sonra ilk kez bir melodram izleyeceğiz. O nedenle bu dizinin performansı gelecek dönemlerde kanalın seçeceği işlerde etkili olacak. Seyirci uzun süredir TRT 1 ekranında bir melodram izlemediği için başta yadırgasa da kısa sürede bu projeye ilgi gösterecektir. Zira hem oyuncu kadrosu, hem konusu, hem de zamanlaması için iyi bir planlama yapılmış.

Haberin Devamı

Yolu açık olsun Elimi Bırakma’nın...

DİĞER YENİ YAZILAR