8 kere tekrar eden reklamla otizme dikkat çektiler

Tohum Otizm Vakfı’nın çalışmalarını yakından takip ediyorum. Otizme farkındalık yaratmak için oldukça iyi, etkili projeler yaratıyorlar. Bu yıl Çukur dizisiyle başarılı bir entegrasyon gerçekleştirdiler. Dizideki Aliço karakterinin otizmli olması ve sezon finalinde yapılan galayla “Otizmin farkındayız” sloganını hepimizin aklına sokmayı başardılar. Cuma günü ise bu kez radyoda değişik bir etkinliğe imza attılar. Reklamlar genellikle kuşaklara yayılır ve gün içinde yayınlanır. Ancak bir teknoloji firması tüm reklamlarının arka arkaya aynı kuşakta yayınlanmasını sağladı. Saat 10.50’de başlayan reklam tam 8 kez tekrar etti. Ardından Yasemin Şefik’in yayını başladı. Şefik yayını “Bu reklamı defalarca dinlediniz. Bunu otizme dikkat çekmek için yaptık. Çünkü aynı şeyi defalarca tekrar etmek otizmin en dikkat çeken belirtilerinden biri” diyerek konuğu Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer’i tanıttı ve otizmi konuştular. Çok başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum ama yetmez. Daha çok reklam verenin, dizinin, filmin, programın “Otizmin farkındayız” demesine ihtiyacımız var!

Haberin Devamı

8 kere tekrar eden reklamla otizme dikkat çektiler

Meksika televizyonu Acun’a emanet

Acun Ilıcalı geçtiğimiz gün Instagram hesabından çok önemli bir haberi paylaştı. Meksika’da yayın yapan Azteca 1 kanalının tüm içeriklerini 3 yıl boyunca Acun Medya’nın üreteceğini duyurdu. Acun Medya Yunanistan, Romanya, Brezilya ve Meksika’da program yapıyordu zaten. Ancak bir kanalın tüm içeriklerini hazırlamak gerçekten olağanüstü bir başarı. Acun Ilıcalı hayaller kurup onları hedeflere dönüştürmeyi başaran bir isim. Başarısının sırrı bence burada yatıyor. Hayali hedefe, hedefi gerçeğe dönüştürmeyi başarmak. Şimdi Meksika’da bir kanalın tüm içeriklerini yapacağını okuduk, eminim kısa bir süre sonra Avrupa’yı da Acun Medya fethedecektir.

20 Temmuz’da vizyonda
Juli Sanat ve Fox TV’nin ortak yapımı Eski Köye Yeni Adet filminin fragmanlarına denk geliyorum. Bülent Emrah Parlak, Füsun Demirel, Burcu Gönder Parlak, Nail Kırmızıgül, Haki Biçiçi ve Gülhan Tekin’in rol aldığı film; 90’lı yıllarda bir köyde doğum kontrolü için kadınlara spiral takılmasının ardından kadın ve erkekler arasında yaşanan birbirinden komik olayları konu alıyor. Film 20 Temmuz Cuma günü vizyona giriyor. Fragmanı eğlenceli, yazın sıcağından bunalanlara iyi bir alternatif gibi görünüyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR