Darısı Başımıza’da romantik taraf eksik kaldı

Gold Film-Faruk Turgut’un yapımcılığını, Deniz Dargı’nın proje tasarımını, Cem Özkan ve Murat Hasarı’nın müziklerini, Deniz Dargı, Okşan Tavaşlıoğlu, Kübra Sülün, Naz Yiğit’in senaryosunu, Barış Yöş’ün yönetmenliğini üstlendiği Darısı Başımıza, çarşamba akşamı ilk bölümüyle görücüye çıktı.

Darısı Başımıza’da  romantik taraf eksik kaldı

Ozan Dolunay, Elif Doğan, Devrim Yakut, Açelya Topaloğlu, Özgün Karaman, Nergis Kumbasar, Sevinç Erbulak, İbrahim Kendirci, Dilek Çelebi, Ulvi Alacakaptan, Yüksel Ünal, Burak Can, İlay Erkök, Gizem Ergün, Elif Eda Başlamışlı’nın rol aldığı dizi Tüm Kişiler’de 3.99, AB’de 4.12 reytingle zirveye yerleşti. Sadece jön ve jönfi üzerinden bir aşk hikayesi anlatmayan Darısı Başımıza klasik romantik komedilerden o noktada farklılaştı. Hikaye kuaför Zerrin’in kızı Öykü’nün evleneceğini açıklamak için tüm aile ve mahalleliyi bir araya toplamasıyla başladı. Aynı dakikalarda Öykü, ailesi onu İngiltere’de zannederken Alaçatı’ya sevgilisine sürpriz yapmaya gitmişti. Annesi Zerrin evlilik hazırlıkları için elinde ne var ne yoksa harcarken, Öykü sevgisinin evinde başka bir kız gördü ve soluğu İzmir’de bir otelin çatısında aldı. Onu gözyaşları içerisinde gören çarptığı Ozan ise peşine düştü. Öykü’yü tam çatıdayken alıp yere düşürdü. Ozan intihar edeceğini zannetmişti. Oysa Öykü sadece yüzüğü aşağıya atacaktı.

Haberin Devamı

Rüya karakterine bayıldım

Sonrası çorap söküğü gibi aktı. Öykü uçağı kaçırdı, geceyi Ozan’la geçirdi ve öpüştü. Ona ulaşamayan Cem ise ailesine onun İzmir’de olduğunu nasıl olduysa söylemiş. Rüya, Serkan, Zerrin ve Cem İzmir’de otelde Öykü’yü buldular. Cem onu aldatmadığını hiç inandırıcı olmayan bir şekilde Öykü’ye kanıtladı. Bu defa da Öykü onu aldatmış oldu. Kız isteme merasiminde Cem’in annesi Zerrin’in can düşmanı Canan, üvey ağabeyi ise Öykü’nün öpüştüğü Ozan çıktı. Açıkçası işin aile kısmı son derece eğlenceli. Özellikle Açelya Topaloğlu’nun canlandırdığı Rüya karakterine bayıldım. Televizyonda izlediği oyuncuya aşık olan ve gözü başkasını görmeyen Rüya’nın en büyük sınavı ise çocukluk arkadaşı Merter olacak. İşin ilginç yanı Merter aynı zamanda Cem’in kuzeni de çıktı. Merter’in kardeşine Serkan abayı yaktı. Yani anlayacağınız Zerrin ve ailesi Cem’in ailesine kalpten bağlandı.

Haberin Devamı

Hamuru sağlam bir iş

İlk bölümde dediğim aile tarafı iyi işlemesine rağmen romantik tarafında fazlasıyla sakinlik vardı. Özellikle Ozan karakteri çok enerjisizdi. Romantik ve komedi türleri yarı yarıya dağılmıştı. O nedenle iki taraftan da o istenilen tat çıkmamıştı. Romantik kısma biraz daha yüklenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü romantik komedi türü Rüya karakterine kalırken, romantik kısmında Cem, Öykü ve Ozan eksik kaldı. İlerleyen bölümlerde Darısı Başımıza’nın daha da keyifli bir hal alacağına eminim, zira hamuru sağlam bir iş!

16 Temmuz’da Ege’nin Hamsisi başlıyor

Bir Ege dizisi yapılıyor dendiği zaten hiç kuşku yok ki hepimizin aklına aynı isim geliyor: Mustafa Şevki Doğan. Baba Ocağı, Dürüye’nin Güğümleri, Güzel Köylü, Hanım Köylü’nün ardından bu kez bizi başka bir kasabaya konuk ediyor; Sığacık’a... Yapımcılığını Köprü Film-Ferhat Eşsiz’in, senaryosunu Bahar Filiz Ekinci’nin, yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın üstlendiği yeni projenin adı Ege’nin Hamsisi. Karadenizli Gerginoğlu Ailesi’nin Ege’ye gelmesiyle o küçük kasabanın tüm dengelerinin yerinden kaymasını konu edinen, kahkahanın ve duygusallığın aynı hikayede eritildiği Ege’nin Hamsisi’nde benim de bir katkım var, sürpriz olsun. İclal Aydın, Uğur Çavuşoğlu, Uraz Kaygılaroğlu, Bestemsu Özdemir, Asuman Dabak, Eser Eyüboğlu, Haldun Boysan, Uğur Demirpehlivan, Hakan Bilgin, Cem Cücenoğlu, Mustafa Şen, Bengi Öztürk, Utku Ateş, Eylül Demirpehlivan, Kemal Zeydan, Ali Akdal, Buse Meral, Celal Öztürk, Büşra Şenol, Muharrem Bayrak, Selahattin Töz ve Ceyda Saltadal’ın rol adığı dizi, 16 Temmuz Pazartesi akşamı saat 20.00’de TRT 1’de başlıyor. Duygusal komedi türündeki dizi; imkansız aşklara, büyük çatışmalara ve kültür farklılıklarına rağmen “gönüller bir olsun” demeyi ihmal etmiyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR