‘Sette dominatrix bir danışmanız var’

11 Eylül’de şans eseri ofiste olmadığı için hayatta kalmayı başaran, tüm ortakları öldüğü için şirketin tek sahibi olarak kalan ve şansı kendi yönüne çeviren bir adam düşünün. Hırslı, başarıya ulaşmak için her yol mubah diyen ve her geçen gün şirketini büyüten Bobby Axelrod, yani milyarder olmayı başarmış bir adam…

‘Sette dominatrix bir danışmanız var’Karşısındaysa bu adamın nasıl zenginleştiğini araştıran, kara para akladığını ve suça karıştığını düşünen başka bir hırslı adam var: New York Bölge Başsavcısı Chuck Rhoades. Bu ikili arasında geçen stratejik savaşta ise bir ortak noktaları var: Wendy Rhoades. Wendy Axe’ın şirketinde motivasyon psikoloğu, en yakın arkadaşlarından biri ama aynı zamanda Chuck’ın karısı… Öyle ilginç bir karakter ki, bir anda karşısınıza sizi inanılmaz derecede motive eden bir psikolog olarak çıkarken, gece herkes uyuduktan sonra dominatrix olabiliyor. Şu anda Türkiye’de her perşembe 22.30’da FX kanalında ekrana gelen Billions’ın bu karmaşık karakteri Wendy Rhoades’a hayat veren Maggie Siff’le CBS Stüdyoları’nın Amsterdam bürosunda bir araya geldik. Maggie Siff aynı Axe’ın dizide söylediği gibi çok güzel gözlere sahip bir kadın. O da dizinin tutkunlarından… Dünyada çok ses getirmesini de dizinin espri anlayışına bağlıyor: “Billions; güç ve servet için ne pahasına olursa olsun mücadele eden insanları konu alıyor. Ve tüm bu temaları eğlenceli bir şekilde anlatıyor. Bizim kültürümüzde servet ve gücün bir yere yığılması, politikacılar ve erillik ile ilgili devam eden büyük bir tartışma var. Mevcut yönetimimizin de etkisiyle bu sorunların anlamı büyüdü. Bu temaların izleyicilerin diziyle kültürel bir bağ kurmasına yardımcı olduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Robbins’ten ilham aldım

Billions’ta Wendy Rhoades’u izlerken sanki performans stratejisti Tony Robbins’in kadın ve zarif versiyonunu izlediğimi düşündüğüm çok an var. Bunu Siff’e söylüyorum. Anlatmaya başlıyor: “Wendy zarif, düzenli ve oldukça ketum bir kadınken; Tony Robbins 2 metre ve 130 kilo, gür sesli bir adam. İkisinin birbirine hiç benzemediği aşikâr. Bu role hazırlanırken bazı seminerlerini, belgeselini izledim. Bir kez telefonda konuştuk ve çok bilgilendiriciydi. Yazarlarımız onun büyük hayranı. O nedenle Wendy Rhoades için Robbins’ten ilham aldığımı söyleyebilirim.” Wendy motivasyon psikoloğu olmasına rağmen, güç ve adalet arasında yani iki uç arasında gidip geliyor. Eril ama aynı zamanda seksi. Bir oyuncu için bu iki uçta gezinen karakteri oynamak sanırım inanılmaz keyiflidir: “Çok eğlenceli. Üstelik bunu taraf tutmadan yapıyor. Fakat Wendy huzursuz biri. Karakterin oldukça fazla eril özellikleri var ama aynı zamanda fazlasıyla seksi. Karakterle ilgili ilginç olan şey de bu. Bence bir bakıma tüm bu eril enerjinin etrafında olmaktan keyif alıyor ve bu enerjiyle başa çıkabiliyor. Onlar kadar agresif ve manipülatif olabiliyor. Wendy aynı zamanda seksi ve çok iyi empati kurabilen bir karakter. Onu benim için bu kadar ilgi çekici kılan da bu olmuştu” diyor Maggie Siff.

Haberin Devamı

Maggie Siff televizyonun altın çağını yaşadığına inanıyor. Bunu da teknolojinin doğasının değişmesine bağlıyor: “İnsanlar bir hikayeyi artık evinde istediği zaman izlemek istiyor. O nedenle sayısız dizi üretiliyor. Çünkü eğilim bu yönde. Bir televizyon yapımının başarılı olması için 16 milyon göze ihtiyacınız yok. Beş milyon sizi başarılı kılmak için yeterli oluyor. Bu oyuncular açısından faydalı bir durum tabii... Kendi adıma ben de televizyonu seviyorum.”

Haberin Devamı

Billions 5 sezon sürer

Billions dışında favori diziniz hangisi diye sormasam olmazdı. Hiç düşünmeden “Game of Thrones” cevabını veriyor. Sohbet sona ererken Billions kaç sezon sürer diye ağzından laf almaya çalışıyorum. Maggie Siff, “Bunun cevabını bilmiyorum ama beş sezon sürer gibi bir tahminde bulunabilirim.”

Dizi zorlayıcı bir dile sahip

Damian Lewis ve Paul Giamatti gibi inanılmaz yetenekli oyuncularla rol alıyor Maggie Siff. Bu nedenle de her gün sete daha iyi hissederek gittiğini söylüyor. Billions’ın aynı zamanda zorlayıcı bir iş olduğunun da altını çiziyor: “Kullanılan dil, bu dilin seviyesi ve tüm bu insanların birbirleriyle konuşma hızı oldukça abartılı bir tarza sahip. Bu yüzden hepimizin en iyi şekilde oynadığını söyleyebilirim. Partnerlerimin beni de daha ileriye taşıdığını hissedebiliyorum.” Wendy karakterini kışkırtıcı kılan özelliklerden bir tanesi de eşi Chuck ile BDSM boyutunda bir ilişkileri olması... Sette bir danışmaları olup olmadığını merak ediyorum. Siff samimiyetle cevap veriyor: “Sette dominatrix bir danışmanımız var. Sık sık çekimlere geliyor. Yapım genellikle onun ekipmanlarını ödünç alıyor. Bizimle çok açık konuşuyor. Onun dışında birlikte ve bireysel olarak bu tür ilişkiler yaşayan başka insanlarla da görüştük.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR