Yaz dizilerinde o eski tat yok

Yaz geldi gelmesine ama ekranlarda henüz bir rahatlama yaşanamadı. Diziler tatile girdi, bu defa da Dünya Kupası başladı. Survivor son haftasında inanılmaz bir mücadele veriyor. Yaz dizileri yavaş yavaş arz-ı endam ediyor ama onlarda tam olarak karşılığını alamıyor. Çünkü seçim nedeniyle neredeyse her akşam bir lider kanallara konuk oluyor. Henüz dizilerin asıl izlenme oranını göremedik. Mesela, Kalbimin Sultanı ilk bölümüyle oldukça düşük bir reyting almıştı. Fakat bir sonraki hafta reytingini yükseltti. Üçüncü bölümden sonra daha da yükselecektir. Kocaman Ailem ikinci bölümüyle kan kaybetmişti. Ancak üçüncü bölümde tekrar yükselişe geçti. Ancak her iki dizinin de yükselişi büyük bir ivme yakalayamadı. Eski sezonların tadı yok! Bakalım, salı akşamı başlayacak olan Erkenci Kuş, 5 Temmuz’da start verecek olan Meleklerin Aşkı, Darısı Başımıza, Ege’nin Hamsisi, 4N1K o eski tatları verebilecek mi?

Yaz dizilerinde  o eski tat yok

Arka Sokaklar sağlam bir matematiğe sahip

Tam 13 yıldır ekranda ve zirveyi bırakmaya da hiç niyeti yok Arka Sokaklar’ın... Rıza Baba’sı, Hüsnü’sü, Mesut’u, Ali’si, Metin’i, Tekin’i, Zeliha’sı, Selin’i, Hakan’ı, Aylin’i, Nazike’si ve Kazım’ıyla bu sezonu da çoğunlukla birinci olarak tamamladı. Cuma akşamı ekrana gelen sezon finaliyle de Tüm Kişiler’de 6.77 reytingle 2’nci, AB’de 3.08’le 7’nci oldu. Uzun yıllar sonra ilk kez ana oyuncu kadrosundan birinin ölme ihtimali olmadan sezon kapandı. Bu defa da Kazım öldü. Final şehitlikte bitti. Yine vurucu bir sezon finaliydi ama önceki yıllar kadar merak uyandırmadı. Arka Sokaklar sağlam bir matematiğin, doğru bir dramaturginin ve inanmış oyuncuların başarısıdır. Aynı ekip inandığı sürece de daha uzun yıllar ekranda kalmaya devam edecektir.

Haberin Devamı

Akşam seçim programları yarışacak
Bu sabah uyanıp hepimiz oy kullandık. Şimdi akşamı bekleme vakti! Bugün ne dizi izleyeceğiz, ne de film! Tüm kanallarda seçim sonuçlarını takip edeceğiz. Her kanalda hummalı bir hazırlık var. Bazı konuklar bir kanaldan diğerine koşturacak. İlk sonuçları veren bu gecenin de reyting şampiyonu olacak. Yarın sabah reyting tablosunda kim birinci olur bilinmez ama umarım bu seçim Türkiye için hayırlı bir şekilde sonuçlanır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR