Bir sezon finali; onlarca ölü ve yüzlerce iyilik

Ay Yapım ve Show TV birlikteliğini seviyorum. Çünkü bir dizi sadece dizi olarak kalmıyor, çocuklar için bir sosyal sorumluluk projesine dönüşüyor. Geçen sene İçerde’yle buna şahit olmuştuk. Bu yıl ise Çukur’la şahane bir işe imza attılar. Diziyi eleştirecek, mızmızlanacak çok şey bulabilirim ama otizme dikkat çekmek için aylardır Çukur’un duvarlarını “Çukur otizmin farkında” yazarak kullandıklarını görüyorum. Dizideki Aliço karakteriyle zaten konuyu hep gündemde tutuyorlar. Bir de pazartesi akşamı ekrana gelen sezon finalinde müthiş bir galaya imza attılar. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen sezon finali galasının biletleri önceden satıldı. Çukur’da rol alan ve almış tüm oyuncuların tam kadro katıldığı, Çukur’da çalan şarkıların sanatçılarının yer aldığı, Toygar Işıklı ve ekibinin Çukur’un müziklerini canlı performansla sergilediği, oyuncuların da şarkı söylediği gecenin tüm geliri otizmli çocuklara burs verilmesi amacıyla Tohum Otizm Vakfı’na bağışlandı. Bu etkinliğin parçası olan herkese tebrikler. İnsan suya yazılan bir işin böylesi iyi bir amaca dönüştüğünü görünce mutlu oluyor. O nedenle Çukur’a katkısı olan herkesin emeğine sağlık. Bilet alıp o etkinliğe giden izleyiciyi canı gönülden kutluyorum.

Haberin Devamı

Katliam yaptılar

Gelelim sezon finaline... İşte tam bu konuda Çukur’un aldığı riski takdir ettim. Çukur’da hikayenin gerçekçiliği için resmen katliam yaptılar. Aynı riski Ufak Tefek Cinayetler için de göstermelerini beklerdim. Sanırım Çukur’da sadece Yamaç, Vartolu ve izleyici hayatta kaldı. Her şey birkaç dakika içinde oldu. Emrah Nazım’ı öldürdü, sonra da zehirli içeceği içerek kendisi öldü. Sonrası çorap söküğü gibi geldi. Sadiş hamile olduğunu Vartolu’ya söyleyince kavga bitti. Çukur’u Selim’e bırakıp Tokat’a yerleşti. Aradan 3 ay geçti. Vartolu ve Medet mutluydu, ta ki Sadiş’in çığlıkları duyulana kadar... Çukur’un dövmesindeki noktaların olmadığı bir şekilde yüzük takan adamlar Sadiş’i kaçırıp Medet’i öldürdüler. Çukur’a kavuşan ama ailesiz kalan Selim mutsuzluktan bileklerini keserek intihar etti. İdris, Paşa ve Emmi kahvehane yapacakları mekanda aynı yüzüğü takan adamlar tarafından saldırıya uğradı, kurtulmaları çok zor görünüyor. Aynı dakikalarda Celasun ve Akşın’ın nikahı nedeniyle Yamaç hariç; tüm Koçovalı Ailesi ve Çukur’un en dikkat çeken isimleri evdeydi. Aynı adamlar eve de saldırdı. Sultan, Ayşe, Nedret, Celasun, Akşın, Karaca, Muhittin, Kemal, Meke, Metin ve Acar’ı vurdular. Oradan kimse kurtulamaz, çok zorlasak sadece bir kişi kurtulabilir.

Haberin Devamı

Dövme değişti, aile gitti

Finalde Yamaç perişan haldeki Vartolu’yu buldu ve yeni düşmanları için birlikte hareket etmek için elini uzattı. Bir de şu meşhur Çukur dövmesinin anlamını öğrendik. Üstteki üçgen çatı demekmiş. Alttaki üç nokta ise; öz aileni, kendine seçtiğin aileni ve akrabalarını, alttaki üçgen ise Çukur’u temsil ediyormuş. Bu sezon finaliyle gördük ki, dövme değişti. Yani sadece çatı ve Çukur kaldı. İçinden aileyi aldılar. Bu da demek oluyor ki herkes öldü. Yeni düşman Cumali, İdris’in hapisteki oğlu gibi görünüyor. Çukur eylülde yepyeni hikayesi, yepyeni oyuncuları, Yamaç ve Vartolu’yla ekranda olacak. Herkesin emeğine sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR