Kocaman Ailem bir intikamın komedisi

Mia Yapım-Banu Akdeniz’in yapımcılığını, Nuray Uslu, Şeyda Delibaşı, Aylin Eren, Nergiz Herdem İnce’nin senaristliğini, Barış Aryay’ın müziklerini, Hakan İnan’ın yönetmenliğini üstlendiği Kocaman Ailem, perşembe akşamı atv’de başladı. Levent Ülgen, Emre Karayel, Aksel Bonfil, Çağla Demir, Özlem Türkad, Necmi Yapıcı, Berkay Tulumbacı, Çağrı Çıtanak, Zeynep Gülmez, Erman Okay, Gülçin Hatıhan, Buse Arslan Akdeniz, Cihan Kurtalan, Ayça Bildik, Zuhal Yalçın ve Özge Özder’in rol aldığı dizi, sezonun ilk yaz dizisi olarak oldukça zorlu bir günde yarışa çıktı. Çünkü Avlu, Bizim Hikaye ve Mehmetçik: Kut’ül Amare sezon finaline, Vatanım Sensin haftaya finale gidiyor. Üstelik Avlu bu hafta Bizim Hikaye’yi yerinden etti. Seçime az zaman kaldığı için haber bültenleri, Ramazan ayında olduğumuz için iftar programları da oldukça yüksek reytingler alıyorlar. İşte bu yarışta Kocaman Ailem 2.78 reytingle 15’inci, AB’de 2.81’le 10’uncu, ABC1’de 2.53’le 18’inci oldu. Sonuç parlak değil ama avantajı var. Çünkü bayramdan sonra perşembe akşamında bir kitleye sahip tek dizi olacak. Eğer diğer kanallar karşısına daha güçlü bir rakip koymazlarsa reytinginin yükselme, sıralamada yukarıda olma şansı çok yüksek.

Haberin Devamı

Yeşilçam kodlarını kullanıyor

Gelelim dizinin konusuna... İşte orası karışık. Aslında hiç karışık değil, bildiğimiz formüllere dayalı bir iş ama karıştırmak için bir çaba sarf edilmiş. Sucuk şirketi sahibi, hiç evlenmemiş, hiç çocuğu olmayan, kardeşi ve yengesiyle aynı evde yaşayan, cimri Hulusi bir gün elektrik akımına kapılır. Ölümle burun buruna gelen Hulusi yaptığı vicdan muhakemesi sonucu geçmişte kalbini kırdığı üç kadından helallik almak ister. Oğlu gibi sevdiği Demir’i o kadınları bulması için görevlendirir. Sonuçta üç çocuğu olduğu ortaya çıkar. Erkek çocukları annelerinin yanındadır ve bulunur ama kızı tesadüfen karşısına çıkar. Hayatın cilvesine bakın ki; kızı Elif’le bir kaza sonucu tanışıp zaten birlikte çalışmaya başlamışlardır. Üstelik Elif Demir’in eski nişanlısıdır. Finalde hepsi bir araya gelir ve Hulusi’nin karşısına çıkarlar. Buraya kadar bildik Yeşilçam kodlarına dayanan bir komedi iş izleyeceğimizin sinyalini aldık. Fakat finalde bir sahne var ki, olaya Özge Özder’in oynadığı karakter giriyor ve Hulusi’den geçmişin intikamını alacağını, onu batıracağını söylüyor. Yanında da Hulusi’nin güvendiği adamı var. Hulusi’nin elektrik akımına kapılmasının sebebinin de onlar olduğu ortaya çıkıyor. Yani olaya bir intikam hikayesi ekleniyor. Anlaşılan o ki; bir intikamın komedisini izleyeceğiz.

Haberin Devamı

Babalığı öğrenirken bedel ödeyecek

İlk bölümün ilk bir saati açıkçası Ramazan ayı için yazılmış gibiydi. Bir iftar ve sahur arasında geçen sürede dizide karakterleri tanıdık ama olaya bir türlü giremedik. Asıl hikaye ilk bir saatinden sonra başladı. Devamı da aslında belli! Yeni ailesi Hulusi’nin başına çorap örecek. Cimri Hulusi babalığı öğrenirken geçmişte yaptıklarının bedelini ödeyecek. Kocaman Ailem adıyla bize Kocamın Ailesi’ni hatırlatsa da; dizinin çatışması ve dünyası maalesef aynı sıcaklığı taşımıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR