Yasak Elma’yla alışverişe çıktım

MED YAPIM-Fatih Aksoy’un yapımcılığını, Melis Civelek ve Zeynep Soyata’nın senaristliğini, Cem Tuncer, Ercüment Orkut, Efecan Tuncer’in müziklerini, Neslihan Yeşilyurt’un yönetmenliğini üstlendiği Yasak Elma, pazartesi akşamı Fox TV’de başladı. Talat Bulut, Şevval Sam, Onur Tuna, Eda Ece, Sevda Erginci, Şafak Pekdemir, İrem Kahyaoğlu, Sinan Eroğlu, Kıvanç Kasabalı, İlber Kaboğlu, Ayşegül Çınar’ın rol aldığı dizi, karşısında Çukur, Söz, Siyah Beyaz Aşk, 8. Gün, Survivor gibi rakipleri varken Tüm Kişiler’de 3.92 reytingle 9’uncu, AB’de 4.26’yla 8’inci, ABC1’de 4.58’le 7’nci oldu. Şahane bir açılış olduğunu söylemek zor ama bu kadar zorlu bir günde ilk 10’a girmesi dizide bir ışık olduğunun en net göstergesi... Belki başka bir günde olsa çok daha yüksek reytinglere imza atabilirdi. Gelelim dizinin detaylarına... Dizi başlarken telefonuma bakıyordum. İlk müziği duydum, 1990 yapımı, Richard Gere ve Julia Robetrs’in başrollerini oynadığı Pretty Woman (Özel Bir Kadın) filminin, Ray Orbison imzalı Oh, Pretty Woman şarkısı çalmaya başladı. Tabii ki gözüm hemen ekrana kaydı. Alışveriş yapan kadınlar, teknede olan insanlar, lüks arabalar, şahane takılar, çantalar, ayakkabılarla bir jenerik izledik. Sanırım tüm kadınlar Özel Bir Kadın filmini çok sever. Böyle tanıdık bir başlangıç ister istemez beni diziye çekti. Daha sonra da çok şık bir konağın bahçesinde kırmızı camlı gözlükleriyle müzik dinleyen Yıldız karakterini görünce bizim “Özel Bir Kadın”ımızla tanışmış olduk. Ama daha ilk dakikadan onun özel bir garson olduğuyla yüzleştik. Tabii ardında da ahlaksız bir teklifle hikayenin içine girdik.

Haberin Devamı

Kafa dağıtıcı dizi!

Kardeşi Zeynep’le birlikte yaşayan Yıldız’ın hayali zengin olmaktadır. Bir restoranın rezervasyon bölümünde çalışan Yıldız’ın güzelliğinden Ender Argun etkilenir ve eşinin özel garsonu olarak işe alır. Üstelik Yıldız’a hayal edemeyeceği bir dünya sunmaktadır. Yıldız’ın kardeşi Zeynep ise satılan şirketinde ayrılmak üzereyken yeni şirketin sahibi, buzlar kralı Alihan’la kalır. İki kardeş aynı gün aşkın ağına düşerler. Biri patronuna aşık olurken, diğerinin patronu ona aşık olur. Yıldız Ender Argun’un özel garsonu olmaktan çok mutludur. Özellikle Halit Argun’un yanındayken çok daha rahattır. Yıldız’ın mutluluğu Ender Hanım’ın ona kocasını kendisine aşık etmesi ve onunla basılması teklifi yaptığında bozulur. Aynı gün aşık olduğu adamı nişanlısıyla görünce tüm duyguları ters yüz olur. İşte şimdi oyun başlayacaktır. Yıldız Halit Argun’u kendisine aşık edecek, hem istediği hayata kavuşacak, hem zengin olacak, hem de hayattan intikamını alacaktır. İşte ilk bölümün özeti buydu. Bana fazlasıyla Binbir Gece, Aşk-ı Memnu dizilerinin duygusunu verdi. Üstelik dizinin öyle bir tasarımı vardı ki, kendimi sürekli alışverişe çıkmış, yeni ürünlere bakıyormuş gibi hissettim. Müthiş bir kafa dağıtıcı dizi!

Haberin Devamı

Aşk-ı Memnu gibi

Şevval Sam’a bu dizide bayıldım. Nefis bir Ender Argun profili çıkarmış. Eda Ece Yıldız karakterine tabiri caizse cuk oturmuş. Sevda Erginci gün geçtikçe güzelleşiyor. Karagül’den bu yana çok yol kat etti. Talat Bulut, Halit Argun olmuş, hem de Şevval Sam ve Eda Ece arasında iyi bir denge kurmuş. Onur Tuna, buzlar kralı görüntüsüne uyuyor. O buzların eridiğini görmek için sabırsızlanıyorum. Ezcümle; Yasak Elma bana eski günlerimizi hatırlattı. Hem Pretty Woman’la, hem de Aşk-ı Memnu izlediğimiz günlerdeki “Firdevs Yöreoğlu’nun, Bihter’in giydiklerini gördün mü?” diye konuştuğumuz günleri yaşadım. Uzun süredir ekranda styling konusunu konuşmuyorduk. Yasak Elma bu boşluğu üstüne entrikayı koyarak doldurur, ama bunu pazartesi akşamı yapması zor! Yarın daha yüksek bir reyting alacaktır. Ancak sezon sonuna kadar Çukur ve Söz’ü devirmesi çok zor! Ancak yazın devam ederse şansı artar.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR