İnanmanın başarmak olduğunun kanıtı: Ayta Sözeri

Eylül 2012... Ekranda Beyoğlu’nun arka sokaklarında yaşanan hayatları yüzümüze vuran bir iş başladı. Nasıl gerçek, nasıl farklı, nasıl sarsıcı... Adı Kayıp Şehir’di. Ama izleyiciden kaybolmadı. Üstelik bize çok iyi oyuncular kazandırdı. Gökçe Bahadır’ın Yaprak Dökümü’nden sonraki en iddialı rolüydü Aysel. Bambaşka bir karaktere bürünecekti. Öyle bir altından kalktı ki, ekranın unutulmaz karakterlerine adını yazdırdı. İlker Kaleli’yi ilk kez Kayıp Şehir’le tanıdık. Hayatımıza beklenmedik bir yerden girdi. Ondan sonra da ne yapsa inanmamızı sağladı. Nik Xhelilaj’ı da ilk kez bu dizide izledik. Elifcan Ongurlar da Kayıp Şehir’le kazandığımız oyunculardan... Cansu Tosun’u tanıyorduk ama Kayıp Şehir onu bize daha çok yaklaştırdı. Şebnem Hassanisoughi, Taner Ölmez, Tugay Mercan, Uğur Polat, Nazan Kesal bu dizideki karakterleriyle unutulmazlarım arasındadır.

En iyi yardımcı kadın oyuncu

Ancak bir karakter var ki, bugün onu alkışlamak bana çok büyük mutluluk veriyor. Daha önce Hayat Bağları, Arka Sokaklar gibi dizilerde izlemiştik ama Kayıp Şehir’in Duygu’su olarak hayatımıza girdi Ayta Sözeri. Ben de o zamanlarda tanıştım Ayta’yla... Çok özel bir kalbi var Ayta’nın... Hayallerine ve inançlarına öyle bir tutunmuş ki, saygı duyuyorsunuz. Bu arada şahane bir sesi var. Defalarca onu dinlemeye gittim. Ayta, Kayıp Şehir’den sonra sahne hayatını daha da artırdı. Dizilerde oynamaya devam etti, tiyatro yaptı. Ama bu yıl oynadığı Aile Arasında filmi ona bambaşka bir yol açtı. Filmdeki performansı o kadar iyiydi ki onlarca ödülü hak ediyordu. Geçtiğimiz akşam 50. SİYAD Ödülleri’nde de “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dalında ödül aldı. Bu ödülün anlamı çok büyük! Öncelikle sinema yazarları tarafından bir oyuncu olarak bu ödülü kazanmak harika bir duygu! Sonra da bambaşka bir önemi var. Ayta Sözeri bir trans birey. En iyi yardımcı kadın oyuncu dalında ödül alması bir savaşı daha kazandığını gösteriyor. Daha doğrusu hayallerine bir tık daha attığını... Çünkü Ayta benim için inanmanın başarmak olduğunun kanıtı... Tabii ki çok emek harcayarak... Tebrikler Ayta Sözeri... Başarının lütfen tadını çıkar. Umut oldun!

Haberin Devamı

Erkekler kadınları anlamak için izliyor
Ufak Tefek Cinayetler’i daha çok kadınların izlediğini düşünüyordum. Yanılıyormuşum. Meğer ciddi bir erkek kitlesi varmış. Üstelik diziye bayılıyorlar. Neredeyse hepsi Oya’yı savunuyor. Merve’nin ise şey ranlar. Ne yalan söyleyeyim epey şaşırdım. Peki, bu dizide en çok neyi seviyorsunuz diye sorduğumda ise erkekler; “Biz kadınları anlayamamaktan şikayetçiyiz. Bu dizide görüyoruz ki, zaten bu entrika kafasıyla sizi anlamamız mümkün değil! Siz bile kadınları anlamıyormuşsunuz” cevabını veriyorlar. Haksız değiller galiba! Merve, Oya, Pelin, Arzu ve Burcu’ya bakınca insan hemcinsinin bu entrikalı halinden çekiniyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR