Bir haftada 3 dizi veda etti

Televizyon televizyon olalı böyle bir mart ayı yaşamadı. Bir anda biten diziler ve yeni başlayacak diziler birbirini takip ediyor. Düşünün sadece gelecek hafta Yasak Elma, Mehmed: Bir Cihan Fatihi, Tehlikeli Karım dizileri başlıyor. Bu ay başlayacak diğer diziler; İnsanlık Suçu, Masum Değiliz, Avlu, Nefes Nefese, 8. Gün, Fi... Hepsi birbirinden iddialı ve çok zor bir yarışa girecekler. Ama bugün konumuz veda eden diziler... Öncelikle Fi ve Çi serisinden başlamak lazım! Bu ay Show TV’de yayınlanmaya başlayacak olan dizi PuHu TV’de final yaptı. Kitaptan çok farklı bir finalle veda etmesi beni mutsuz etse de, dijital dünyanın önünü açtığı gerçeğini yadsıyamayız. Bugün Şahsiyet, Dip, Yaşayamayanlar gibi iddialı projelerden bahsediyorsak Fi’nin yarattığı etki sayesinde oldu. Böyle bir mecrada da üretim yapılacağını, izleneceğini, yurt dışına satılabileceğini kanıtlamış oldular. O nedenle Fi’nin hayatımızdaki yeri hep farklı olacak. Final bölümünde ise Afife Müzikali sahnesi olağanüstü çekilmişti. Serenay Sarıkaya, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç, Osman Sonant, Büşra Develi, Tülay Günal şanslı oyuncular. Bundan sonra da yolları açık olsun.

Haberin Devamı

113 bölüm ekranda kalmak büyük başarı

Kırgın Çiçekler bir yaz dizisi olarak başlamıştı. Ama 113 bölüm boyunca reyting canavarına adeta meydan okudu. Yetimhanede hayata tutunmaya çalışan kızların başına gelmeyen kalmadı. Ama yaşanan her şey onları daha da güçlendirdi. Bu diziden çok fazla genç oyuncu kazandık. Mehmet Aykaç, Biran Damla Yılmaz, Gökçe Akyıldız, Hazar Motan, Çağla Irmak, Aleyna Solaker, Arif Diren... Hepsi bu diziden sonra bambaşka dizilere dağılacaklar. Kırgın Çiçekler pazartesi akşamı final yaptı. Bu devirde 13 bölüm dizi tutturmak zorken, 113 bölüm ekranda kalmak çok büyük başarıydı. Yapımcısından oyuncusuna herkesin emeğine sağlık! Pazartesi akşamı Kalbimdeki Deniz dizisi de final yaptı. 60 bölüm ekranda kalmayı başaran dizide mutlu sona erdik. Geçen yılın sürpriz dizisi oldu Kalbimdeki Deniz. Kimsenin iş tutturamadığı bir ortamda 60 bölüm ekranda kaldı. Başarıyı kutlamak gerek! Yeşim Ceren Bozoğlu’nun yine muhteşem performansı da unutulmayacak. Bir günde iki dizi veda etti ekrana ama yukarıda yazdığım gibi bu ay bolca yeni dizi izlemeye başlayacağız. Arkadaşlar uykusuz gecelere hazır mısınız?

Haberin Devamı

İçindeki iyi kötüye kafa tutuyor

Ah be Vartolu sen neler çekmişsin öyle... 8 yaşında başına gelmeyen kalmamış. Önce dedenin, sonra kötülerin eline düşmüşsün. Öfken seni öyle bir hale getirmiş ki, kötülüğün kitabını yazmaya başlamışsın. Ama seni izlemenin en keyifli tarafı içindeki iyinin her zaman kötüye kafa tutması... İşte o sahneleri izlemenin tadı başka! Bu bölümde İdris Koçovalı’ya tüm gerçekleri anlattığı sahnede değil ama Koçovalı “Belki bir kadeh bir şey içeriz” dediğinde o gözünden çıkan çocuksu parıltı etkiledi bizi. Çünkü o duyguda ne öfke vardı, ne kıskançlık. Sadece çocuksu bir özlemdi o. Benim en çok etkilendiğim an oydu. Finalde Salih yine Vartolu oldu ve İdris’e meydan okudu. Bundan sonra çok daha sert bir çatışma bizi bekliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR