Adı Zehra nasıl başladı?

NTC Medya-Mehmet Yiğit Alp’ın yapımcılığını, Bekir Baran Sıtkı, Murat Emir Eren, Rana Mamatlıoğlu’nun senaristliğini, Taner Akvardar’ın yönetmenliğini üstlendiği Adı Zehra cumartesi akşamı Fox TV’de ilk bölümüyle görücüye çıktı.

Adı  Zehra  nasıl başladı

Zeynep Çamcı, Alican Yücesoy, Hatice Aslan, İnanç Konukçu, Seda Güven, Hakkı Ergök, Emre Kıvılcım, Ali Meriç, Güneş Hayat, Sohel Altan Gol, Hakan Altuntaş ve Ülkü Hilal Çiftçi’nin rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 4.33 reytingle 8’inci, AB’de 3.83’le 7’nci, ABC1 20+ kategorisinde ise 4.45’le 5’inci oldu. Bu reytingler bir diziyi ne öldürür, ne de kurtarır. O nedenle ilk bölüm için reytingin ortalamada kaldığını söylemek yanlış olmaz. Gelelim dizinin içeriğine... Almanya Frankfurt’ta son derece tutucu bir aile tarafından yetiştirilen, sırf yabancı kültürü almasın diye okula gönderilmeyen, dili öğretilmeyen, sokağa çıkarılmayan Zehra, ağabeyi ve babası tarafından kendisinden yaşça büyük biriyle evlendirilmek istenir. Ancak Zehra’nın bu evlilikte gönlü yoktur. Çünkü Zehra ev hapishanesinden çaktırmadan kaçıp Kadir adlı birinden hamile kalmıştır. O nedenle kaçmanın yollarını arar. Ancak Kadir’in de bir dolap çevirdiği bellidir. Ne yapıyorsa Zehra’yı düğün günü ortada bırakmıştır. Ama Zehra annesinin yardımıyla düğünden kaçar. Asıl şaşırtıcı olan o annenin öyle bir ailede her şeyi bilip kızının yanında olmasıdır. Şahane bir anne olabilir. Ancak bu karakterin annesi böyle davranmaz duygusu yaratıyor ve inandırıcılığa zarar veriyor.

Haberin Devamı

Neden yardım etti öğrenemeyeceğiz

Kadir’i bulan Zehra Frankfurt’ta doğalgaz borularının olduğu bir İstanbul apartmanına giriyor. İşin özü belli ki, apartman içi sahneler İstanbul’da çekilmiş. Ne yazık ki o apartmanın doğalgaz tesisatı da kamerada gizlenmemiş. Zehra Kadir’le tam kaçacakken ailesine yakalanıyor. Kadir bıçaklanıyor. Eve getirilen Zehra öldürülmek için otoyola götürülüyor. Malum orası Almanya kolay kolay adam öldürülmez. Ailesi tarafından yolda araba çarparak öldürülmesi sağlanıyor Zehra’nın... Yani onlar öyle zannediyor. Hastanede bir Türk doktor nedendir bilinmez Zehra’nın kimlik değiştirmesini sağlıyor. Doktor polislere, aileye yalan söyleyerek Zehra’yı yeni bir kimlik sahibi yapıyor. Bunu neden yaptığını hiç anlamadık. Çare polise söylemekken o doktor neden durdu ve böyle bir yol seçti hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. Çünkü ilk bölümde öldü. Buraya kadar dizinin 1 saatinden fazlasını özetledim. Dizinin diğer başrolleri ise bundan sonra göründü. Kimlik değiştiren Zehra, yıllar önce kaybolan Hande’nin yerine geçince Hande’nin annesi onu almaya geldi. O ailede yaşanan korkunç suç nedir hala bilmiyoruz. Hande neden kaçtı onu da bilmiyoruz. Öldü mü ve ağabeyi bunu biliyor mu onu da bilmiyoruz. Ama anne Zehra’nın kızı Hande olduğundan emin! İlk bölüm Şule’nin Zehra’yı İstanbul’a getirip ailenin karşısına çıkarmasıyla son buldu.

Haberin Devamı

Temposu yüksekti

Adı Zehra, ilk 45 dakika Menekşe ile Halil dizisine benziyordu. Sonra başka bir hikayeye dönüştü. Sanki bir dizide birkaç dizi izledik. İlk bölüm Zehra’nın kaçmasıyla geçti dersem yalan olmayacak. Çünkü açılıştan itibaren beş defa kaçtı. 2 trafik kazası izledik. Bir de yer değiştirme olayına şahit olduk. Ancak kafamızda pek çok soru kaldı. Hikayenin tüm klişesine ve boşlukları olmasına rağmen tempolu bir iş izledik. Özellikle ilk 45 dakika nasıl geçti anlamadık. Oyunculuklar adına sadece Zeynep Çamcı’dan bahsedebilirim. Zira ilk bölüm onun üstüne kuruluydu. Çamcı’nın performansı oldukça iyiydi ama sesiyle de biraz oynaması gerekiyor. Özellikle bağırdığı sahnelerde incelen sesi her dizide aynı karakteri izliyoruz etkisini yaratıyor. Ezcümle; Adı Zehra temposuyla ilk bölümü kotardı ama reytingini yükseltmek ve izleyiciyi hikayeye inandırmak için İstanbul’daki aileyi işin içine acilen dahil edip o sırrı izleyiciye söylemesi gerekiyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR