Cebimdeki Yabancı sizi içine çekiyor

Bu yıl vizyona giren filmlerden daha çok bahseder olduk. Arka arkaya güzel filmler izledik. Cuma günü vizyona giren Cebimdeki Yabancı filmi de onlardan biri... Perfetti Sconosciuti adlı İtalyan filminden uyarlanan Cebimdeki Yabancı’nın yapımcılığını BKM ve Ferzan Özpetek üstleniyor. Serra Yılmaz’ın ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu filmde; Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Çağlar Çorumlu, Leyla Lydia Tuğutlu, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu ve Şükrü Özyıldız rol alıyor.

Cebimdeki Yabancı sizi içine çekiyor

Filmin orijinalini izlemedim. Ama konusu o kadar cezbedici ki, duyduğumdan beri önce Türk versiyonunu izlemek istedim. O nedenle çarşamba günü özel gösterimine koşa koşa gittim. Film; cep telefonlarının insanın kara kutusu olduğuna odaklanıyor. Telefonların hayatımıza girişiyle etrafımıza, kendimize ve topluma nasıl yabancılaştığımızı bir tokat gibi yüzümüze çarpıyor.

Maskeler düşüyor

Küçücük bir atmosferi var filmin. Her şey bir evde ve yemek masasında geçiyor. O nedenle yönetmen Serra Yılmaz’ı tebrik etmek lazım! Tek mekanda film çekmek çok kolay gibi görünmesine rağmen,seyirciyi 90 dakika sinemada tutmak zordur. Bir an bile sıkılmadım filmi izlerken... Murat Dişli’nin senaryosunu uyarladığı filmde; muhteşem bir yemek sofrası hazırlanıyor. 7 arkadaş bir akşam yemeğinde bir araya geliyor. Onlar öyle iyi arkadaş, öyle büyük aşıklar ve o kadar yakınlar ki birbirilerine hiç yalan söylemediklerini düşünüyorsunuz. Ta ki Banu bir oyun oynamayı teklif edene kadar... Oyun basit; herkes telefonlarını masaya koyacak, gelen her mesaj ve bildirim yüksek sesle okunacak. Başta her şey normal ilerlerken kısa bir süre sonra herkesin maskesi, yani cebindeki yabancı, gerçeği ortaya dökmeye başlıyor. En yakınınızın bile size ne kadar yabancı olduğuyla sizi yüzleştiriyor. Film, etkileyici ama buna şahane oyunculuk performansları eklenince salondan kendi kara kutunuza, yani cep telefonunuza sarılarak çıkıyorsunuz. Gerçi bende durum tam tersi oldu. Beni hayata, kendime ve arkadaşlarıma yabancılaştıran telefonumu sık sık bir yerlerde unuttum filmden sonra... Serra Yılmaz ve Ferzan Özpetek’im bambaşka bir ortaklığa imza attığı Cebimdeki Yabancı’yı bugün izlenecekler listenize koyun derim. Pişman olmayacaksınız.

Haberin Devamı

Cebimdeki Yabancı sizi içine çekiyor

Haberin Devamı

Gizem Ertürk’le Yeşil Fon başlıyor

Gizem Ertürk kültür-sanat programı yaptığı zamanlardan beri takip ettiğim bir isim. Ben ekran enerjisine, işine olan aşkına bayılıyorum. Bir süredir onu Milyon TV’de yaptığı programdan izliyorduk. Milyon TV; yapımcı, müzisyen ve organizatör Umut Kuzey’in kurduğu bir gençlik ve müzik kanalı. İnternette ve uyduda yayındaydı. Artık D-Smart’ta ve Digitürk’te de var. Gizem ise Milyon TV kanalında ‘Gizem Ertürk ile Yeşil Fon’ programına başlıyor. Her pazar saat 15.00’te canlı olarak yayınlanan programda; Hollywood’dan Türkiye’ye sinema dünyasına dair son haberler, dosya konuları, soundtrack klipler ve her hafta gösterime girecek yepyeni filmlerin oyuncularıyla özel röportajlar yer alıyor. Benim için şahane haber! Ekranda bu tip programları çok özledim. Bir de buna Gizem’in bilgisi, yeteneği ve enerjisi eklenince ortaya tadından yenmez bir program çıkar.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR