Sen Anlat Karadeniz izlerken rahatsız etti

Sinegraf-Osman Sınav’ın yapımcılığını, Ender Gündüzlü ve Metin Arigül’ün müziklerini, Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in senaryosunu, Osman Sınav ve Emre Kabakuşak’ın yönetmenliğini üstlendiği Sen Anlat Karadeniz, çarşamba akşamı ilk bölümüyle görücüye çıktı. İrem Helvacıoğlu, Ulaş Tuna Astepe, Mehmet Ali Nuroğlu, Sinan Tuzcu, Gözde Kansu, Öykü Gürman, Sait Geney, Nurşim Demir, Hilmi Özçelik, Berfu Benian, Cem Kenar, Nalan Kuruçim, Çağla Özavcı, Furkan Aksoy, Emre Ön, Pala Dayı, Faruk Acar, Şendoğan Öksüz, Demir Birinci, Dila Aktaş, Dilek Denizdelen, Senem Göktürk ve Duygu Üstünbaş’ın rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 9.63 reytingle 2’nci, AB’de 5.82’yle 4’üncü, ABC1’de 7.41’le 3’üncü oldu. Son zamanlarda izlediğim en iyi Osman Sınav dizisi olduğunu söyleyerek başlayacağım. Öncelikle senaristleri tebrik ediyorum. Kaç sezondur dinlediğimiz ekranda farklı bir iş göstermek mevzusunu gayet iyi anlamışlar. Gözümüzün önünde, her gün duyduğumuz, maruz kaldığımız bir meseleyi anlatma cesareti göstermişler. Üstelik bu kadar bilindik bir mesele ekranda farklılık yaratmış.

Haberin Devamı

Sen Anlat Karadeniz izlerken rahatsız etti

Oyunculukları sağlam bir iş izledik

Açıkçası dizide İrem Helvacıoğlu’nun başrol oynayacağını duyduğumda önyargılı davranmıştım. Olması mümkün gelmemişti. Ama o kadar güzel oynamış, o kadar inanmış, o kadar Nefes’in ruhuna girmiş ki, bizim de onu izlerken nefesimizi kesti. O parmaklarının kırıldığı sahne gerçekten benim de canım yandı. İliklerime kadar hissettirdi. Ulaş Tuna Astepe, deli Tahir’i çok sahiplenmiş. İyi kalpli hödük olarak kızayım mı, seveyim mi bilemedim. Mehmet Ali Nuroğlu öfke kontrol sorunu olan Vedat’ı oynarken ben de ona karşı öfkemi kontrol edemedim. O kadar Vedat olmuş ki, ekran karşısında kulaklarını çınlata çınlata izledim. Beni en çok şaşırtan isimlerden biri de Öykü Gürman oldu. Asiye bu dizide izleyiciye nefes verecek karakter olmuş. Bu kadar dramanın arasında yüzümüzü güldürdü. Sinan Tuzcu’yla da şahane ikili olmuşlar. Gözde Kansu, Eyşan’la tıpkı Nefes’in dediği gibi “Kadınların yüz karası” bir karakter olmuş. Vedat gibi o da sinir bozmayı başardı. Ezcümle oyunculukları oldukça sağlam bir iş izledik.

Haberin Devamı

Volta atmaya başladım

Sen Anlat Karadeniz, kadına şiddet meselesini merkezine alan bir drama olmuş. Fakat ilk bölümde karşımıza öyle bir çıktı ki, ben uzanarak diziyi izlerken bir anda gerildiğimi, volta atmaya başladığımı gördüm. İzleyiciyi rahatsız eden dizileri severim. Ülkede şiddet kol gezerken, ekranda kadına şiddet meselenin gözümüze sokulmasının da umarım bir faydası olur. Herkesin emeğine sağlık!

DİĞER YENİ YAZILAR