Mehmetçik 18 Ocak’ta başlıyor

Osmanlı İmpratorluğu’nun 1. Dünya Savaşı sırasında İngilizleri bozguna uğrattığı son büyük zaferi olarak kayıtlara geçen Kut’ül Amare Zaferi dizi oldu. Yapımcılığını Bozdağ Film’in üstlendiği, Mustafa Şevki Doğan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu, Serdar Gökhan, Kaan Taşaner, İsmail Ege Şaşmaz’ın başrollerini paylaştığı dizinin ilk tanıtımı önceki gün yayınlandı. Sağlam bir dönem dizisiyle geleceğinin de sinyallerini verdi. Ben bir dizinin tanıtımını bir de ekranın sesini kısarak izlerim. Özellikle dönem dizilerinde çok işe yarayan bir sistemdir. Eğer ses olmadan da ekrandan gözünüzü alamıyorsanız o iş mutlaka ses getirir. Daha önce Muhteşem Yüzyıl ve Diriliş’te aynı şeyi yapmış ve yine de ekrana mıhlanmıştım. Aynı durum Mehmetçik Kut’ül Amare için de oldu. Bir de tanıtımda en çok İsmail Ege Şaşmaz dikkatimi çekti. Çok farklı görünüyordu. Bir süredir Uğur Demirpehlivan’la çalışan Şaşmaz’ın kısacık tanıtımda bile oyunculuğunun geliştiği fark ediliyor. Mehmetçik, perşembe akşamı Vatanım Sensin’le yarışa çıkacak. İki dönem dizinin aynı gün yarışması seyirciyi zorlayacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Hangi yapım şirketi kazanır?

Bu yıl dönem dizisi yarışı Bozdağ Film ve O3 Medya arasında olacağa benziyor. Vatanım Sensin ve Mehmetçik Kut’ül Amare Perşembe akşamı yarışırken, Kanal D başrolünü Kenan İmirzalıoğlu’nun oynadığı Mehmet: Bir Cihan Fatihi dizisini çarşamba gününe koymaya hazırlanıyor. Yani Diriliş’le karşı karşıya gelecek. Bir yanda Ertuğrul, diğer yanda Fatih reyting için yarışacak. Bakalım çarşamba ve perşembe çıkılan bu çok büyük dönem işlerinin kazananı hangi yapım şirketi olacak?

Güle güle Yaşar Usta

Mehmetçik  18 Ocak’ta başlıyor

Çocukluğumun kahramanı, Mahmut Hoca’sı, Yaşar Usta’sı Münir Özkul cuma günü vefat etti. İnsan böyle zamanlarda eksildiğini hissediyor. Neşeli Günler, Bizim Aile, Hababam Sınıfı’nı tekrar gözünün önüne getiriyor. O samimiyet taşan film karesinden bir eksik daha oldu diye insanın içi acıyor. Çünkü samimiyetimizi kaybettiğimiz bugünlerde onların varlığı insana kendisini daha da güçlü hissettiriyor. Özkul çok uzun süredir hastaydı ve her gün iyileşsin diye dualar ettik. Ama olmadı. O solan fotoğraf karesine o da eklendi. Işıklar içinde uyusun, mekânı cennet olsun. Ama biz onu hiç unutmayacağız. Çünkü aktör dediğin iyi bir iz bıraktıysa hiçbir zaman ölmez. Münir Özkul hayatımıza öyle izler bıraktı ki, benim için asla ölmeyecek.

Aynı gün bir acı haber daha aldık. Aydın Boysan da hayatını kaybetti. İki büyük acıyı aynı gün yaşamak bizim için de zor oldu. İyi mimardı, gazeteciydi, rakının ustasıydı Boysan. Ondan öğrendik rakı nasıl içilir, raconu nedir? Mekanın cennet olsun Aydın Boysan, tavsiyelerini hiç unutmayacağım.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR