Kadınlar ekranda güçlü erkek görmek istiyor

Baştan söyleyeyim kimseyi sinirlendirmeye niyetim yok. Bu güçlü erkek olgusu hayatımızın her yerine sirayet etmiş durumda! Televizyona öyle bir hakimiyet kurdu ki, bir anda reytinglerin hakimi oldu.Ama aklım çok karışık. Çünkü bize bugüne kadar televizyonun kadınlar için içerik ürettiği öğretildi. Hatta dizileri anlatırken “Kadınlar bir yandan yemeğini yapsın, bir yandan da diziyi takip etsin” diye tanımlamalar yapıldı. Ancak farkında mısınız, iki sezondur ekranda reyting alan işleri “erkek işi” olarak tanımlanan diziler oluşturuyor.

Kadınlar ekranda güçlü erkek görmek istiyor

Sadece bu sezona baktığımızda bile erkek işleri açık ara farkla zirvede! Söz, Çukur, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş, Vatanım Sensin, Arka Sokaklar, Savaşçı... Siyah Beyaz Aşk’ı da bu kategoriye koymam gerekiyor, çünkü Ferhat karakteri fenomen olma yolunda ilerliyor.

Kadınlar ekranda güçlü erkek görmek istiyor

Peki, ne oldu? Kadınlar kumandayı erkeklere mi kaptırdı? Kesinlikle hayır! Kadın hala televizyonun hükümdarlığında oturuyor. Ancak beğenileri değişti.

Kadınlar ekranda güçlü erkek görmek istiyor

Toplum güçlülük kavramına bu kadar tutunmuşken dizilerin bundan mahrum kalması beklenemezdi. Güç yer değiştirdi, adalet arayışı sokağa indi. Haliyle yeni kahramanlara ihtiyaç vardı. Vatanını savunan, ailesini koruyan, kadınına sahip çıkan, zenginden alan ve fakir fukarayı doyuran, genç, yakışıklı, kaslı kahramanlara ihtiyaç vardı. Eee malum, kadın gücü severdi. Bu erkekler göze de hitap ediyordu.

Haberin Devamı

Kadınlar ekranda güçlü erkek görmek istiyor

Kumandanın sahibi hala kadın

Hal böyle olunca ailesine bakamayan, parası pulu olmayan, mahallesinde kurtarıcı olarak sevilmeyen, sevdiğine sahip çıkamayan, vatanı için canını veremeyen, kadın ihtiyaç duyduğunda yanında olamayan erkek karakterler ekranda iş yapmamaya başladı. Kumanda kadındaydı ama evdeki erkeğe de kaptırmamak gerekiyordu. “Erkek işi” olarak tanımlanan işlerin hepsinde aşk ve melodram trükleri de vardı. Üstelik o kahramanlar hem dışarıda aslan kesiliyor, hem de sevdiği kadına karşı boyun eğmeyi biliyorlardı. O nedenle kadın kumandayı elinde tutarken erkeği de yanında oturtmayı başardı. Erkek işlerinde aksiyon vardı. Bu da erkeklerin ekranda olması için ilk kuraldı. Önümüzdeki yıl daha çok erkek işi izleyeceğiz. Kahramanlığın içine aşkı iyi yediren, gücüyle kadının sempatisini kazanan erkek karakterin olduğu dizide en çok ses getiren dizi olacak. Kim ne derse desin Türk kadın izleyici maço erkek izlemeyi seviyor. Demedi demeyin!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR