Karakterler travmalarıyla gerçeğe dönüşüyor

Karakterler travmalarıyla gerçeğe dönüşüyor

Bu yıl başlayan ve kısa sürede herkesin diline pelesenk olan iki iş var. Çukur ve Ufak Tefek Cinayetler. İkisi de Ay Yapım işi... İkisi de birbirinden çok farklı görünse de benzerliğe sahip. Biri erkek dünyasının, diğeri kadın dünyasının karanlığını anlatıyor. Biri zenginliğin içindeki yoksul ruhları, diğeri yoksulluğun içindeki zenginliği resmediyor. İkisinde de anlatılan dünya stilize ediliyor. Ama bugünün konusu Çukur. Her hafta reytingini yükselterek yoluna devam eden Çukur’da herkesin dilinde Vartolu var. Erkan Kolçak Köstendil’in hayat verdiği karakterin bu hafta İdris’in oğlu olduğunu öğrendik. Annesinin mezarına gittiği sahnedeki performansı da izlenmeye değerdi. “Ölmesin istedim. Bir kere baba diyeyim, oğlum desin” dediği an öyle gerçekti ki, bir insanın minicik sevgi kırıntısına olan muhtaçlığını resmediyordu. Sena’nın da anne sevgisine olan hasreti izlenmeye değerdi. Kaçırıldıktan sonra eve dönüşünde Sultan Koçovalı’nın ona sarılışı gözümü doldurdu. Karakterlerin psikolojik derinliğine inildiğinde o diziyle daha fazla bağ kuruyorsunuz. Çukur’un başarısı da erkek işi oluşu, aksiyon sahneleri, oyunlarla dolu olmasının yanı sıra karakterlerin psikolojik geçmişlerine yaptığı vurgu. Çünkü karakterler geçmiş travmalarıyla gerçeğe dönüşüyor.

Haberin Devamı

Karakterler travmalarıyla gerçeğe dönüşüyor

ACI TATLI EKŞİ YARIN VİZYONDA!

BAŞROLLERİNİ Buğra Gülsoy ve Özge Özpirinçci’nin paylaştığı Acı Tatlı Ekşi yarın vizyona giriyor. Salı akşamı filmi galasında izleme şansım oldu. Bu yıl komedi filmleri arasında romantik türü seçip, bir aşk filmi yaparak çok doğru bir seçim yapmışlar. Öncelikle sinemalarda bir aşk filmi eksikliği olduğu aşikar. Aşk Yeniden dizisinde iyi bir partner olan Buğra ve Özge’nin sinemadaki uyumları da muazzam. Zaten birbirini iyi tanıyan ikili sinemada bunu avantaja dönüştürmüş. Böylece oyunculuklara sonuna kadar inanıyorsunuz. Yönetmen Andaç Haznedaroğlu da elindeki malzemeyi iyi yoğurmuş ve ortaya lezzetli, bol gözyaşı dökeceğimiz bir aşk filmi çıkarmış. Acı Tatlı Ekşi yarın vizyona giriyor. Aşkın son hızla tükenerek yaşandığı yeni dünyada “Aşk emek ister” vurgusunu sonuna kadar hissetmeye hazırsanız filmi izleyin. Umarım sizin aşkınız hep tatlı olur.

Haberin Devamı

Karakterler travmalarıyla gerçeğe dönüşüyor

Esma aşkla parlayacak

İSTANBULLU Gelin’in senaristlerine de, yönetmenine de, oyuncularına da helal olsun! Çünkü ikinci sezonunda bir diziyi her hafta böyle yüksek tansiyona çıkarıp finale götürmek o kadar kolay değil artık! Senaryo ve reji öylesine birbirini destekliyor ki, dizide vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Son bölüm Esma Hanım’ın aşka sonunda “Evet” demesiyle final yaptı. Yarın akşam ekrana gelecek bölümde ise aşkın verdiği ışıltının bir kadını nasıl parlattığına izleyeceğiz. Aşkın buz dağını nasıl erittiğine şahit olacağız. O suratsız Esma’nın bir Garip aşka bu kadar yumuşayacağını görmek sanırım izleyicilerin içine su serpecek.

DİĞER YENİ YAZILAR