İsimsizler veda etti

Asker dizilerinin patlama yaptığı dönemde ilk başlayan dizi Kanal D’nin İsimsizler’i oldu. Senaryosunu önceden okuma şansım olmuştu. Ancak televizyonda izlediğim dizi okuduğum senaryoyu hiç yansıtmıyordu. Evet kelimeler aynıydı ama o dünya ve mizansenler izleyiciye duyguyu geçirmiyordu. Daha sonra diğer asker dizileri geldi. Savaşçı ve Söz bu modanın etkisiyle alıp başını giderken İsimsizler reyting olarak iki dizi kadar ses getirmedi. Yeni sezonda hem hikayede değişiklikler oldu, hem yönetmeni değişti, hem de yeni oyuncular eklendi. Fakat bir türlü istenen başarı yakalanamadı. Dizinin günü değişti, bu defa cumartesi akşamları yarışa çıktı. Ancak bu türde bir cumartesi başarılı olması imkansızdı. Öyle de oldu. Bu kez İsimsizler’in yerine Dostlar Mahallesi geldi. Cumartesi akşamı önce Dostlar Mahallesi, ardından da İsimsizler’in finali yayınlandı. Sonuç Dostlar Mahallesi İsimsizler’in boşluğunu reyting olarak dolduramadı. İsimsizler doğru zamanda, doğru konjonktürde başlamasına rağmen bu türde başlayan diziler arasında ilk veda eden dizi oldu. Tüm ekibin emeğine sağlık! Ama bu türün iş yaptığı bir dönemde yayından kaldırılması üzerine iyi düşünmek gerekiyor. Hataların üzerinden geçip aynı yanlışa düşmemek gerekiyor.

Haberin Devamı

İsimsizler veda etti

Kendisini gözünüze sokmadan müziğiyle kulağınıza işliyor

Gece hayatında çok fazla gezen biri değilim. Ancak geçtiğimiz hafta arkadaşım Uğur Genç’in davetiyle Gökhan Türkmen konserine gittim. Uğur, Beşiktaş esnafıdır, oyuncudur. Şu sıralar Gökhan Türkmen’in asistanlığını da yapıyor. İlk defa Türkmen’in canlı performansını dinledim. Ne kadar çok şarkısını biliyorum diye düşünmeden edemedim. Bence Gökhan Türkmen, kendisini gözümüze sokmayan ama müziğiyle farkında olmadan kulağımıza işlemiş bir isim. Sakin bir sahne performansı var Türkmen’in. Odaklandığınız şey sadece müzik ve müziğe doyarak geceden ayrılıyorsunuz. Bundan sonra Gökhan Türkmen’in konserlerini kaçırmam. Çünkü sadece müzik dinlediğim ve kulağımın pasının silindiği konserleri özledim.

Bu kampanya izleyiciyi rahatlatır mı?
Bu habere sevinelim mi üzülelim mi bilemedim. Mail kutumda bir bülten gördüm. “Kendine Güvenen Kampanya”sı başlığıyla gelen bültende şu yazıyordu. Digitürk, ilk 3 ay içinde memnun kalmayan müşterilerinin üyeliklerini hiçbir ek ücret almadan iptal ediyor ve abonelerin iptal evrakları ile cihazları Digiturk teknik servisleri tarafından evden teslim alınıyor. Digitürk, içinde spordan belgesele, yemekten müziğe, filmden diziye binlerce seçeneği barındıran bir platform. Ancak o kadar çok negatif geri bildirim alıyor ki, son kampanyaları aslında kullanıcıyı rahatlatacak nitelikte. Başka bir ülkede olsam bu kampanyayı saçma bulurdum. Ama Türkiye’de bu kampanyanın mantıklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne yazık ki, bir kere Digitürk üyesi olduğunuzda çıkmak için size ağır bedeller ödetiyordu. Şimdi en azından bu kaygı olmayacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR